Περίθαλψη & Ασφάλιση

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2009, 12:27

Γρίπη: Αναμένεται κρούσμα και στην Ελλάδα

Κρούσμα του ιού της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) αναμένουν το επόμενο διάστημα οι ελληνικές υγειονομικές υπηρεσίες. Ο ιός έχει εντοπιστεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και εκτιμάται ότι είναι θέμα χρόνου να απομονωθεί σε ασθενή και στην Ελλάδα.

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2009, 12:50

ECDC: Πιο έτοιμη από ποτέ η Ευρώπη για τη γρίπη

Το θέμα του ιού ‘γρίπης των χοίρων’, στον οποία δόθηκε η προσωρινή ονομασία Novel Influenza Virus (NIV), απασχολεί την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2009, 10:49

Ενημέρωση για την ορθή χρήση φαρμάκων κατά των ιών της γρίπης

Ο ΕΟΦ λόγω των πρόσφατων εξελίξεων αναφορικά με τον ιό της νέας γρίπης ενημερώνει ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΕΑ) για την αντιμετώπιση της πιθανότητας εμφάνισης πανδημίας.

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009, 00:04

Γρίπη: ανεβαίνει ο συναγερμός και στην Ελλάδα

Στα υψηλότερα επίπεδα ετοιμότητας όλων των εποχών, βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο, εξαιτίας της ‘γρίπης των χοίρων’. Οι υπεύθυνοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ανέβασαν την ετοιμότητα από το επίπεδο 3 στο επίπεδο 4, ενώ ετοιμάζονται να την ανεβάσουν στο επίπεδο 5.

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2008, 19:39

Χωρίς συμμετοχή των ασφαλισμένων το εμβόλιο γρίπης σε ομάδες υψηλού κινδύνου

Χωρίς συμμετοχή των ασφαλισμένων θα χορηγείται από τα ιδιωτικά φαρμακεία το εμβόλιο κατά της γρίπης σε όσους ανήκουν στις ομάδες του υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008, 18:53

Εγρήγορση του συστήματος επιδημιολογικής επιτήρησης για γρίπη σε όλη τη χώρα

Συνεχίζεται η επιδημιολογική επιτήρηση της χώρας για την εμφάνιση της εποχικής εξάρσεως γρίπης της χειμερινής περιόδου.

Τρίτη, 29 Μαΐου 2007, 19:44

‘Συναγερμός’ για γρίπη των πτηνών στον ‘Ευαγγελισμό’

Η ετοιμότητα του ΕΣΥ να αντιμετωπίσει κρούσματα γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους, δοκιμάστηκε από δύο ‘ύποπτα’ περιστατικά.