Σε σύσκεψη υπό την προεδρεία του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, δόθηκαν οδηγίες για την εγρήγορση του συστήματος επιδημιολογικής επιτήρησης σε ολόκληρη την επικράτεια.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενημερώνει πως συνεχίζεται η επιδημιολογική επιτήρηση της χώρας για την εμφάνιση της εποχικής εξάρσεως γρίπης της χειμερινής περιόδου.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από τα Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης Νοτίου και Βορείου Ελλάδος, η δραστηριότητα της γρίπης στον Ελληνικό χώρο είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Συνεχίζεται η επιδημιολογική επιτήρηση καθώς και η εργαστηριακή ετοιμότητα και ανάλυση κλινικών δειγμάτων από ύποπτα κρούσματα στα Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης για την παρακολούθηση της εποχικής εξάρσεως γρίπης η οποία αναμένεται στις προσεχείς εβδομάδες.

Πρέπει να τονιστεί πως εκτός από την γρίπη κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου εμφανίζονται συχνά και ιώσεις του τύπου του κοινού κρυολογήματος οι οποίες προκαλούνται από πλειάδα ιών διαφορετικών αυτού της γρίπης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας - "Ασπίδα" ο θηλασμός και η μη κατάχρηση απολυμαντικών
Σκιάθος: Ασθενοφόρο παρέσυρε δύο γυναίκες με τον καθρέφτη [video]
Πού θα γίνουν τη Δευτέρα δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ