Δεν προλαβαίνουν να απαντούν στις καταγγελίες για το κάπνισμα, οι υπεύθυνοι της τηλεφωνικής γραμμής ‘1142’.

Από την πρώτη μέρα εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, το κέντρο έχει δεχθεί πάνω από 174.000 κλήσεις, από τις οποίες οι 3.315 αφορούν καταγγελίες.

Μεγάλος αριθμός πολιτών και καταστηματαρχών δεν μπορούν να συμμορφωθούν στο αυστηρό, νέο θεσμικό πλαίσιο. Οι καταστηματάρχες, μάλιστα, ζητούν από την πολιτεία αναστολή των μέτρων, επικαλούμενοι τη σημαντική μείωση στο τζίρο.

Πηγές του υπουργείου Υγείας, πάντως, τονίζουν ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση και δεν εξετάζεται καν η αλλαγή των μέτρων, προς το ηπιότερο.

Στο μεταξύ, ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη κατά του καπνίσματος πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας κ. Φώφης Γενηματά, με τη συνδρομή της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού και του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας, στο 26ο και 29ο Δημοτικό Σχολείο Ολυμπιακού Χωριού.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Αμαρουσίου ευρεία ενημέρωση των πολιτών για το κάπνισμα, σε σχετική εκδήλωση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση των μαθητών για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία, καθώς για τους κινδύνους που διατρέχουν ως παθητικοί καπνιστές.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Τιμοσίδης, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας κ. Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αχαρνών Παναγιώτης Φωτιάδης, πλήθος γονέων και μέλη της σχολικής κοινότητας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόση έκθεση στον ήλιο χρειαζόμαστε
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Προτάσεις στον υπουργό Εσωτερικών για ΑΣΕΠ, θέματα δημοσίων υπαλλήλων με αναπηρία, ΟΤΑ
Τι συζητήθηκε κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας