Η απαγόρευση του καπνίσματος είναι νόμος του κράτους, τόνισε ο υφυπουργός Υγείας, σε συνάντηση που είχε την Τρίτη με τους εστιάτορες.

Η συνάντηση έγινε έπειτα από αίτημα των επαγγελματιών, οι οποίοι πιέζουν για αναστολή εφαρμογής των αντικαπνιστικών μέτρων. Ο υφυπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Τιμοσίδης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Αντώνης Δημόπουλος συνομίλησαν για το θέμα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) κ.

Τσάκο και με τον κ. Καββαθά Αντιπρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ.

Ο κ. Τιμοσίδης υπογράμμισε ότι ότι ο αντικαπνιστικός νόμος, που έχει επιβληθεί σε όλους πλέον τους δημόσιους χώρους, είναι νόμος του κράτους και πως αφορά τη δημόσια υγεία, το κοινό συμφέρον, τα παιδιά μας.

Παράλληλα με την απαγόρευση του καπνίσματος - είπε - βρίσκονται σε εξέλιξη προγράμματα ενημέρωσης του κόσμου για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, της χρήσης αλκοόλ και της χρήσης ουσιών.

Ταυτόχρονα, είναι σε εξέλιξη δύο Εθνικά Σχέδια Δράσης για την πρόληψη του Καρκίνου και των Καρδιαγγειακών Νοσημάτων.

Οι εκπρόσωποι ζήτησαν από τον Υφυπουργό Υγείας τροποποίηση ή αναστολή του νόμου σε συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών, όπως τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Προτάσεις στον υπουργό Εσωτερικών για ΑΣΕΠ, θέματα δημοσίων υπαλλήλων με αναπηρία, ΟΤΑ
Πόση έκθεση στον ήλιο χρειαζόμαστε
Τι συζητήθηκε κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας