Να προχωρήσει με τα απογευματινά χειρουργεία (επ'  αμοιβή), που είχε δρομολογήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ζητεί η Εταιρεία Συντονιστών Διευθυντών ΕΣΥ από τον νέο υφυπουργό Υγείας.

Με επιστολή του προς τον Λεωνίδα Γρηγοράκο (φωτό δεξιά), ο πρόεδρος της Εταιρείας κ. Νίκος Μαρουδιάς (φωτό αριστερά) επισημαίνει ότι τα απογευματινά χειρουργεία δεν είναι ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, αλλά η απάντηση του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα.

“Αυτό δεν συμβαίνει και στο αγγλικό σύστημα, στο ιταλικό και το γαλλικό; Αυτό δεν συμβαίνει και εδώ με τους πανεπιστημιακούς”, αναρωτιέται ο κ. Μαρουδιάς, για να σημειώσει:

“Εάν δεν μπορείτε, πρέπει να μας δώσετε ιατρεία εκτός νοσοκομείου. Εμείς επιθυμούμε μέσα για να στηρίζουμε το ΕΣΥ.

Ταυτόχρονα, με αυτό τον τρόπο, αυξάνεις τις αποδοχές των γιατρών σου που οι συντονιστές διευθυντές παίρνουν 1.960 ευρώ συν 350 επίδομα”.

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Συντονιστών Διευθυντών τονίζει ότι ιδιωτικοποίηση είναι το παράνομο μαύρο χρήμα που γίνεται τα απογεύματα και βράδια με “μαϊμού” επείγοντα χειρουργεία:

“Οι ίδιοι που φωνάζουν για ιδιωτικοποίηση τα νόμιμα απογευματινά χειρουργεία, είναι οι ίδιοι που είναι βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στο παράνομο χρήμα”.

Συγχωνεύσεις

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουδιά, το ΕΣΥ έχει 2.000 και πλέον κλινικές, ενώ χρειάζεται 600.

Η ηγεσία του υπουργείου – αναφέρει – θα μπορούσε εύκολα να βρει προσωπικό χωρίς συγχωνεύσεις νοσοκομείων, αλλά με συγχωνεύσεις τμημάτων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Healthcare Business Awards - Ο Κυριάκος Σουλιώτης πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης
Γονιδιακή θεραπεία σταματά την κληρονομική σπαστική παραπληγία
Αντιμετώπιση διαρροής λεμφικού αγγείου με μικρορομπότ