Συστάσεις για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού κατά της ιλαράς, έδωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Μιλώντας την Τρίτη σε εκδήλωση – ενημέρωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) προς επαγγελματίες Υγείας, η ομότιμη καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου – Παπαγρηγορίου ανέφερε τα εξής:

  • Οι συστάσεις για τον εμβολιασμό των βρεφών, των παιδιών και των ενηλίκων δεν έχουν αλλάξει, διότι η επιδημία ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη.
  • Ο εμβολιασμός των παιδιών θα πρέπει να γίνεται σε πρωιμότερη ηλικία και των βρεφών στην ηλικία των 12 μηνών.
  • Για τα μεγαλύτερα παιδιά, η δεύτερη δόση του εμβολίου συστήνεται να γίνεται σε διάστημα τριών μηνών μετά τον αρχικό εμβολιασμό.
  • Ο εμβολιασμός των ενηλίκων παραμένει απαραίτητος για όσους γεννήθηκαν μετά το 1970 και δεν έχουν νοσήσει ή δεν έχουν κάνει και τις δυο δόσεις εμβολιασμού που είναι αναγκαίες για την ανοσοποίησή τους.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ έδωσε έμφαση στη συνεχιζόμενη επιδημία ιλαράς, καθώς και στην αναγκαιότητα άμεσης εφαρμογής των μέτρων πρόληψης από τις υπηρεσίες δημόσιας Υγείας.

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο να μένει κάποιος υγειονομικός ανεμβολίαστος.

Την ανάγκη εμβολιασμού των επαγγελματιών τόνισε και η υπεύθυνη του Τμήματος Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεανώ Γεωργακοπούλου.

Ρομά

Ο συντονιστής του Έκτακτου Προγράμματος Εμβολιασμών στον Παιδικό Πληθυσμό Ρομά Γιάννης Σπυρίδης, ανακοίνωσε πως κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν εμβολιάσει το τελευταίο τετράμηνο 3.928 παιδιά για Ιλαρά – Παρωτίτιδα – Ερυθρά, Ηπατίτιδα Β, Πνευμονιόκοκκο.

Ο καθηγητής κ. Αθανάσιος Σκουτέλης αναφέρθηκε στην εμπειρία του στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, τονίζοντας την αναγκαιότητα εμβολιασμού του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με τις ίδιες προϋποθέσεις που συνιστάται για τον γενικό πληθυσμό.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γεωργιάδης: Σε ποιες περιοχές δεν μπορούν να καλυφθούν τα κενά σε γιατρούς
Έναρξη πανελλαδικού προγράμματος ασκήσεων εκκένωσης Υγειονομικών Σχηματισμών, υπό την εποπτεία του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ
Δυο γυναικολογικές παθήσεις συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου [μελέτη]