Σε τροποποίηση της εφημερίας και ανακατατάξεις στα τμήματα του Πανεπιστημιακού Ρίου, προκειμένου να δεχτούν περισσότερα κρούσματα ασθενών με COVID-19, προχωρούν οι υπεύθυνοι του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου νοσηλεύεται από την Καθαρά Δευτέρα ο 66χρονος ασθενής, ο οποίος επισκέφθηκε το Ισραήλ και την Αίγυπτο και προσβλήθηκε από τον κοροναϊό.

Στο ίδιο νοσοκομείο διακομίζεται και η σύζυγός του, η οποία είναι επίσης φορέας του ιού.

Είναι πολύ πιθανό να εντοπιστούν και άλλα περιστατικά στην ομάδα των 53 επισκεπτών στις παραπάνω χώρες και στον περίγυρό τους. Διαμένουν σε περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Ζακύνθου, όπου έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα για τη διασπορά του κοροναϊού.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, στην Οφθαλμολογική κλινική στο Πανεπιστημιακό του Ρίου, δυναμικότητας 24 κλινών, γίνονται ετοιμασίες, προκειμένου να νοσηλευθούν τυχόν περιστατικά COVID-19.

Μέχρι χθες, δεν είχε νοσηλευόμενους οφθαλμολογικούς ασθενείς.

Όσον αφορά στις εφημερίες, σήμερα και την Κυριακή εφημερεύει - όπως ήταν προγραμματισμένο - το νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" της Πάτρας και το Σάββατο το Πανεπιστημιακό του Ρίου.

Θα αλλάξει, ωστόσο, η εφημερία της Παρασκευής, οπότε και θα εφημερεύσει το "Άγιος Ανδρέας" αντί για το Πανεπιστημιακού.

Ερωτήματα

Η αιφνίδια εμφάνιση κρουσμάτων έχει προκαλέσει δυσλειτουργίες και προβλήματα στο νοσοκομείο του Ρίου.

Περισσότεροι από 15 γιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τον 66χρονο, βρίσκονται σε κατ΄ οίκον απομόνωση, με αποτέλεσμα να προκύπτει αποδυνάμωση κυρίως της νοσηλευτικής υπηρεσίας.

Η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει επισημάνει το πρόβλημα, ζητώντας έκτακτη ενίσχυση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων με προσωπικό.

Ερωτήματα υπάρχουν, επίσης, και για τον τρόπο διαχείρισης περιστατικού, το οποίο θα χρειαστεί νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Ο χώρος της ΜΕΘ είναι ενιαίος και δεν μπορεί να φιλοξενήσει μολυσματικό περιστατικό ανάμεσα σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΙΣ: Επαίσχυντη η διάταξη για επίταξη υπηρεσιών από γιατρούς σε άγονες περιοχές
Πώς θα φροντίσετε τα ζώα και τα φυτά της γειτονιάς σας τις μέρες του καύσωνα
Ο καύσωνας έφερε νωρίτερα τις ανάγκες σε αίμα