Μία ενδιαφέρουσα ημερίδα - συζήτηση με θέμα 'Νόμος 3500/2006 για την Ενδοοικογενειακή Βία- ανάγκη τροποποίησής του όπου δεν εφαρμόζεται' πραγματοποιείται την Παρασκευή 10 Ιουνίου από τις 6-8μμ στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60).
Η έναρξη της ημερίδας θα γίνει από την πρόεδρο της 'Φροντίδας' βουλευτή κυρία Πέμη Ζούνη, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν η γενική γραμματέας Ισότητας κυρία Μαρία Στρατηγάκη και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ.
Ιωάννης Αδαμόπουλος.
'Εχουν κληθεί να χαιρετήσουν οι κυρίες Κατερίνα Παπακώστα εκ μέρους της Ν. Δημοκρατίας και Σούλα Ευθυμίου εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες ως εκπρόσωποι των δύο κομμάτων, αποδέχθηκαν το σχέδιο νόμου στις 23 Νομεβρίου 2004. Επίσης έχουν κληθεί, οι 11 βουλευτίνες οι οποίες μαζί με την κυρία Παπακώστα, υπέβαλαν στις 24 Νοεμβρίου 2004 το νομοσχέδιο στην βουλή.
Σύντομες τοποθετήσεις θα πραγματοποιήσουν η εφέτης κυρία Ουρανία Κουζέλη Δημήτρουλα, ο δικηγόρος σύμβουλος ΔΣΑ τ. αντιπρόεδρος ΔΣΑ κ. Δημ. Βερβεσός, η επίκουρη καθηγήτρια του Οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Ειρήνη Νικάνδρου, ο προιστάμενος Ιατροδικαστής Υπηρεσίας Αθηνών κ.Φίλιππος Κουτσαύτης και η δικηγόρος επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαικού Lobby Γυναικών Εθνικός εκπρόσωπος για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών κυρία Μίκα Ιωαννίδου.
Τη συζήτηση εφ όλης της ύλης, θα συντονίσει η δικηγόρος αναπληρώτρια πρόεδρος της 'Φροντίδας' κυρία Ειρήνη Δορκοφίκη.
Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της ελληνικής οικογένειας, όπως: την ενδοοικογενειακή βία (domestic violence) το σύγχρονο δουλεμπόριο- trafficking-παράνομη διακίνηση και εκμετάλλευση γυναικών και παιδιών (πορνεία, εκμετάλλευση εργασίας, εμπόριο οργάνων κλ.π), την υπογεννητικότητα - υπ' αριθμ.1 εθνικό θέμα, τις χρονοβόρες διαδικασίες της υιοθεσίας, με τη δημιουργία Μητρώου Υποψηφίων Θετών Γονέων και την ελαχιστοποίηση του χρόνου διεκπεραίωσής της.
Να σημειωθεί, ότι στον Ξενώνα ‘ΦΡΟΝΤΙΔΑ’ έχουν φιλοξενηθεί πάνω από 300 γυναίκες από Ελλάδα, Αλβανία, Ουκρανία, Ασία, Βουλγαρία, Ρωσία, Αφρική, Ρουμανία με τα παιδιά τους, θύματα βίας και περιθωριοποίησης (άγαμες μητέρες, κακοποιημένες γυναίκες με τα παιδιά τους και θύματα του trafficking-δουλεμπορίου).
Παράλληλα τους έχει παρασχεθεί ψυχολογική, νομική και επιμορφωτική στήριξη, επαγγελματική αποκατάσταση, καθώς και εξεύρεση κατοικίας και παροχή οικιακού εξοπλισμού, προκειμένου να επιτευχθεί η πλήρης κοινωνική επανένταξή τους.
'Εχει δοθεί ακόμη, συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη σε 635 περιστατικά (θύματα) και 67 θύτες, καθώς και αντιμετώπιση 5.000 τηλεφωνικών περιστατικών (άγαμες μητέρες, κακοποιημένες γυναίκες, θύματα του trafficking και άλλες περιπτώσεις).
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο Χρίστος Λιάπης υπογράφει το βιβλίο του ''Λαβωμένος Ίαμβος''
Συνάντηση πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τον υπουργό Υγείας της Σαουδικής Αραβίας
Goody's-Everest: Επέκταση στο εξωτερικό με 9 νέα σημεία έως το τέλος του 2024