Βουλή & Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 04 Αυγούστου 2008, 11:59

ΠΑΣΟΚ: Στα αζήτητα η ‘ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή’

Σε πολλά ταμεία οι προϋποθέσεις κάλυψης της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής έγιναν δυσμενέστερες, από ότι ίσχυε μέχρι την ψήφιση του νόμου, αναφέρει σε ερώτησή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ 'Εκτωρ Νασιώκας.

Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2008, 13:02

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση για το πρόβλημα των ναρκωτικών

Οι κρατούμενοι χρήστες ουσιών πρέπει να έχουν τη δυνατότητα επιλογής του θεραπευτικού προγράμματος που επιθυμούν αναφέρει σε ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης.

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2008, 16:14

ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς φάρμακα χιλιάδες ασφαλισμένοι από 1/9/2008

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά προχωρούν, μετά από αποφάσεις των διοικητικών τους συμβουλίων, από 1η Σεπτεμβρίου σε αναστολή χορήγησης φαρμάκων σε ασφαλισμένους των ταμείων ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, Δικηγόρων Αθηνών, ΤΣΜΕΔΕ καθώς και όλων των ταμείων που αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2008, 16:13

Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός: ποιότητα και αξία για εξισορρόπηση των τιμών στην ΕΕ

Σε 5,4% του AΕγχΠ ανέρχονται οι δαπάνες για προμήθειες ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στην ΕΕ-15, σε αντίθεση με τις νέες χώρες, όπου το αντίστοιχο ποσοστό αντιπροσωπεύει το 7,2% του AΕγχΠ· στις HΠA ο σχετικός δείκτης είναι 5,1%.

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008, 15:38

Απάντηση για την Μονάδα Νεογνών του Γ.Ν. Χανίων

Νέα απάντηση έδωσε στον Εισηγητή του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτή Χανίων κ. Μανώλη Σκουλάκη, σε ερώτηση-αίτηση κατάθεσης εγγράφων που είχε καταθέσει ο τελευταίος για το συγκεκριμένο θέμα.

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008, 16:11

Άλυτα τα προβλήματα στο νοσοκομείο 'Αττικόν'

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ με επικεφαλής το Βουλευτή Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Λεβέντη, επισκέφθηκε το Π. Γ. Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ στο Χαϊδάρι. Συναντήθηκε με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και με τους εκπροσώπους των γιατρών και εργαζομένων.

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008, 14:36

Άλυτα παραμένουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Π. Γ. Νοσοκομείο 'ΑΤΤΙΚΟΝ'.

Το Πανεπιστημιακό Γ. Ν. 'Αττικόν' στο Χαϊδάρι, ένα από τα πιο σύγχρονα νοσοκομεία της χώρας, σήμερα λειτουργεί με 40 Ιατρικά Τμήματα και έχει 625 κλίνες ανεπτυγμένες από τις 700 που προβλέπονται.

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008, 14:18

Πρόταση οδηγίας για τη διασυνοριακή περίθαλψη

Στο πλαίσιο της ανανεωμένης κοινωνικής ατζέντας, η Επιτροπή ενέκρινε πρόταση οδηγίας για τη διευκόλυνση της άσκησης των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων ασθενών όσον αφορά τη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη, καθώς επίσης και ανακοίνωση για τη βελτίωση της συνεργασίας των κρατών μελών στον ίδιο τομέα.

Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008, 17:28

Πρωτοβουλίες ηλεκτρονικής Υγείας (e - Health)

Η σύσταση αποβλέπει στον εφοδιασμό των κρατών μελών με τις βασικές αρχές και κατευθυντήριες γραμμές, ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσβαση των ιατρών σε ζωτικής σημασίας πληροφορίες σχετικά με ασθενείς που προσπαθούν να θεραπεύσουν, ανεξαρτήτως του τόπου στον οποίο βρίσκονται οι πληροφορίες στην Ευρώπη.

Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2008, 13:05

Εύκολη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στο διαδίκτυο

Ποσοστό 15% των ευρωπαίων υποφέρει από κάποιας μορφής αναπηρία, ενώ πολλοί αντιμετωπίζουν δυσκολία στην ανάγνωση ενός μικρού κειμένου σε δικτυακό τόπο ή ακόμη στην πρόσβαση σε δικτυακούς τόπους και σε υπηρεσίες μέσω Διαδικτύου.