Βουλή & Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016, 16:11

Επιτροπές εξετάσεων Ιατρικών Ειδικοτήτων

Ερώτηση της Υπεύθυνης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και βουλευτού Αττικής, Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016, 18:03

Ερώτηση για τη δωρεάν περίθαλψη των ανασφάλιστων και την ΚΥΑ που δεν έχει ακόμα εκδοθεί

''Ακόμα περιμένουμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους ανασφάλιστους. Με εισοδηματικά κριτήρια η περίθαλψή τους με εγκύκλιο της κ. Φωτίου'', αναφέρει ο βουλευτής του Ποταμιού, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας.

Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016, 17:04

Αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των μεταδοτικών νόσων των ζώων

Εγκρίθηκε την Τρίτη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός για την πρόληψη και τον έλεγχο των ξεσπασμάτων ασθενειών των ζώων.

Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016, 16:57

Υγιεινότερες διατροφικές συνήθειες για τα παιδιά με γάλα και φρούτα στα σχολεία

Τα παιδιά στην ΕΕ θα επωφεληθούν σύντομα από ένα καλύτερα χρηματοδοτούμενο καθεστώς προώθησης κατανάλωσης γάλακτος, φρούτων και λαχανικών στα σχολεία και θα διδάσκονται καλύτερα για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής.

Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016, 17:19

Κομισιόν: ''Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων και όχι οι θεσμοί''

''Με την απάντηση της Κομισιόν αναγνωρίζεται ότι αποκλειστικά υπεύθυνη για την αδειοδότηση των φαρμακείων είναι η κυβέρνηση.'' δήλωσε ο ευρωβουλευτής κ. Νίκος Χουντής.

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016, 19:17

Ερώτηση για το ωράριο των φαρμακείων

Η βουλευτής Αττικής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Πασόκ-Δημάρ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων.

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016, 17:15

Χωρίς εμβόλιο για τη φυματίωση 40.000 παιδιά στην Κεντρική Μακεδονία

Ερώτηση για την αποκατάσταση των ελλείψεων φυματίνης και την ομαλή εκτέλεση του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού Παιδιών για το έτος 2016 κατέθεσαν οι βουλευτές του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου και Κώστας Μπαργιώτας.

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016, 14:25

Ερώτηση Εύης Χριστοφιλοπούλου για τη γρίπη και τις Μ.Ε.Θ

Παρά το γεγονός ότι η επιδημία της γρίπης ήταν αναμενόμενη, το υπουργείο Υγείας δεν είχε πάρει εγκαίρως μέτρα για την εξασφάλιση επιπλέον κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αναφέρει στην ερώτησή της η βουλευτής Αττικής, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015, 20:37

Λειτουργία Υπολογιστικού Τομογράφου (PET-CT) Ιωαννίνων

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για το θέμα της λειτουργίας Υπολογιστικού Τομογράφου (PET-CT) Ιωαννίνων, κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη.

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015, 19:40

Νίκος Χουντής: Ερώτηση για την άθλια κατάσταση των ελληνικών νοσοκομείων

Η άθλια κατάσταση με τις ''λίστες αναμονής'' στα ελληνικά νοσοκομεία, δικαιολογεί τη μετάβαση ασφαλισμένου στο εξωτερικό με έξοδα του ασφαλιστικού του ταμείου, αναφέρει ο ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας κ. Ν. Χουντής σε ερώτηση που απευθύνει στην Ευρ. Επιτροπή.