Βουλή & Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012, 12:36

Στελέχωση κενών περιφερειακών ιατρείων άγονων και νησιωτικών περιοχών και από γιατρούς που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία

Ερώτηση των βουλευτών Π. Μουτσινά και Ο. Βουδούρη για την στελέχωση κενών περιφερειακών ιατρείων άγονων και νησιωτικών περιοχών και από γιατρούς που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012, 13:40

Σχετικά με τον τρόπο επιλογής των υποψήφιων καταρτιζόμενων στο ΙΕΚ ΕΚΑΒ

Μια τέτοια διαδικασία, εφόσον συνεχιστεί και φέτος, είναι πιθανό να λειτουργήσει ως μέσο 'φιλτραρίσματος ημετέρων', όσων τελικά επιλέγονται για κατάρτιση αλλά και μετέπειτα διορίζονται στην υπηρεσία, αναφέρει ερώτηση βουελυτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012, 13:24

Τα άτομα με αναπηρία γίνονται θυσία στις πολιτικές του Μνημονίου

'Τα άτομα με αναπηρία γίνονται θυσία στις πολιτικές του Μνημονίου. Λουκέτα σε Σικιαρίδειο Ίδρυμα, κέντρo ειδικής αγωγής 'Ερμής' και ΙΠΑΠ 'Θεοτόκος'', αναφέρει ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012, 13:16

Αδυναμία πρόσβασης καρκινοπαθών στις θεραπείες τους

Επικίνδυνες διαστάσεις έχει λάβει το πρόβλημα της προμήθειας των φαρμάκων των καρκινοπαθών στις νησιωτικές περιοχές, όπως αυτή των Κυκλάδων αναφέρει ερώτηση

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012, 13:06

Πανάκριβα κυλικεία στα Δημόσια Νοσοκομεία

Ερώτηση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς και βουλευτή Επικρατείας, Σπύρου Λυκούδη σχετικά με τα πανάκριβα κυλικεία στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012, 19:17

'Πότε θα πάψουν οι πολυεθνικές να κυβερνούν τη χώρα μας';

Η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κα Χρυσούλα Μαρία Γιαταγάνα κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα: 'ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ;'.

Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2012, 17:55

Επιβάρυνση των ασφαλισμένων με τη χρήση νέου τηλεφωνικού αριθμού για ραντεβού ΕΟΠΥΥ

Η απόφαση σχετικά με την κατάργηση του αριθμού '184' για τηλεφωνικά ραντεβού μέσω ΕΟΠΥΥ και η καθιέρωση νέων ακριβότερων νούμερων προκαλεί πλήθος αντιδράσεων σε ασφαλισμένους και φορείς, όπως το Ε. Κ. Ηρακλείου το οποίο σε επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας επισημαίνει το πρόβλημα που δημιουργείται και ζητά την παρέμβασή του.

Τρίτη, 07 Αυγούστου 2012, 16:09

Μετά από δύο μήνες απάντησε ο ‘Ολι Ρεν για το κούρεμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων

Με καθυστέρηση 2 μηνών ‘διότι την απάντηση επεξεργαζόταν το Κολέγιο των Επιτρόπων’, απάντησε ο Επίτροπος κ. Όλι Ρεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, σχετικά με το κούρεμα των ομολόγων που κατείχαν οι Ασφαλιστικοί Φορείς (ΑΦ) αλλά και άλλα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) (ιδίως Νοσοκομεία και Πανεπιστήμια) με την διαδικασία του PSI.

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012, 17:04

Καταγγελία Χουντή για τις εταιρείες τροφίμων που χρησιμοποιούν ακρυλαμίδιο

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντής, επισήμανε ότι 'σε 13 προϊόντα καθημερινής κατανάλωσης, από τσιπς έως στιγμιαίο καφέ και μπισκότα, εντοπίστηκαν υψηλές συγκεντρώσεις ακρυλαμιδίων'.

Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2012, 15:36

Το Ευρωκοινοβούλιο καλεί για καλύτερη εφαρμογή της νομοθεσίας για τα νερά

Παρεμβάσεις του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Ν. Χρυσόγελου, για νερό με επάρκεια και σε καλή οικολογική κατάσταση.