Βουλή & Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2011, 16:23

′Χαστούκι′ στη Μονσάντο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Βιολογικό μέλι που επιμολύνθηκε από μεταλλαγμένα χαρακτηρίζεται ως 'μεταλλαγμένο'. Δήλωση και ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.

Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2011, 16:39

Νίκος Χουντής: ’Η ανικανότητα της κυβέρνησης ανταγωνίζεται τον αμοραλισμό της′

Ενώ μονάδες ψυχικής υγείας οδηγούνται σε κλείσιμο, η Ελλάδα έχει απορροφήσει μόλις το 2% του προγράμματος ψυχικής υγείας του ΕΣΠΑ.

Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2011, 17:07

Ερώτηση του Ν. Χουντή για τα μη μεταδοτικά νοσήματα

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής από κοινού με άλλους ευρωβουλευτές υπέβαλε ερώτηση στην Κομισιόν σχετικά με την πρόληψη και τον έλεγχο των μη μεταδοτικών νοσημάτων και αίτημα να συζητηθεί κατά την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο.

Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2011, 13:11

Ιδιωτικοποίηση και απαξίωση της δημόσιας υγείας και της πρόνοιας

Επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας με θέμα ‘Ιδιωτικοποίηση και απαξίωση της δημόσιας υγείας και της πρόνοιας’.

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2011, 19:01

Εξοντωτικές περικοπές σε φορείς απεξάρτησης

Το θέμα των δραστικών περικοπών στους δημόσιους φορείς πρόσληψης χρήσης και απεξάρτησης αφορά η ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Η. Διώτη.

Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2011, 13:26

Επαναξιολόγηση της ασπαρτάμης από την Κομισιόν μετά από αίτημα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή

Απάντηση του Επιτρόπου για θέματα Ασφάλειας Τροφίμων και δημόσιας Υγείας κ. Ντάλι

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011, 17:19

Έλλειψη νοσοκόμων - τραυματιοφορέων στο Γ.Ν.Αγίου Νικολάου

Το θέμα της έλλειψης νοσοκόμων - τραυματιοφορέων στο Γ.Ν.Αγίου Νικολάου αφορά η ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Κριτσωτάκη.

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011, 17:43

Κομισιόν: Ο ΕΦΕΤ απέτρεψε την εκδήλωση επιδημίας E.coli και στην Ελλάδα

Η κομισιόν απάντησε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή, ότι οι έλεγχοι που διενήργησε τον Ιούλιο ο ΕΦΕΤ Βορείου Ελλάδας σε προϊόντα των σούπερ μάρκετ LIDL και στα οποία βρέθηκε το παθογόνο βακτήριο Ε.coli Ο157, που επιβεβαιώθηκαν με τη χθεσινή οριστική απόφαση του ΕΦΕΤ, απέτρεψαν την πιθανή εμφάνιση επιδημίας Ε.coli και στην Ελλάδα.

Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2011, 17:42

Δικαίωμα ασφαλισμένων για περίθαλψη στο εξωτερικό

Ακόμα και σήμερα, έχουν δικαίωμα οι 'Eλληνες ασφαλισμένοι που εκτιμούν ότι δεν έχουν τη δέουσα περίθαλψη, να μεταβούν στο εξωτερικό με έξοδα των ασφαλιστικών ταμείων, που περιλαμβάνουν νοσήλια, φάρμακα, ενδεχομένως διαμονή, μετακίνηση κλπ.

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011, 16:18

Στην Κομισιόν το θέμα της λειτουργίας του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών της Λειβαδιάς

Ερώτηση του Νίκου Χουντή: 'Να παρθούν άμεσα μέτρα για τη συνέχιση της λειτουργίας του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών Λειβαδιάς'