Βουλή & Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010, 14:23

Κόμιστρα για τη μεταφορά μονάδων αίματος εθελοντών από ακτοπλοϊκές εταιρείες

Το θέμα των κομίστρων για τη μεταφορά μονάδων αίματος εθελοντών από ακτοπλοϊκές εταιρείες αφορά η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα και Γρηγόρη Ψαριανού.

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010, 12:29

Προβλήματα στη λειτουργία του Ι.Κ.Α. Σητείας

Οι ασφαλισμένοι του Ι.Κ.Α.-ΕΤΑΜ Σητείας αντιμετωπίζουν εδώ και πολύ καιρό έντονο πρόβλημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγω έλλειψης συγκεκριμένων ιατρικών ειδικοτήτων, αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Τρίτη, 25 Μαΐου 2010, 12:06

Διακοπή κάλυψης ασθενών με μεσογειακή αναιμία και δρεπανοκυτταρική νόσο από τον ΟΠΑΔ

Το θέμα της διακοπής κάλυψης ασθενών με μεσογειακή αναιμία και δρεπανοκυτταρική νόσο από τον ΟΠΑΔ αφορά η ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010, 16:41

Κίνδυνος αναστολής λειτουργίας της Μονάδας Νεογνών του Νοσοκομείου Χανίων

Στο θέμα του κινδύνου αναστολής λειτουργίας της Μονάδας Νεογνών του Νοσοκομείου Χανίων αναφέρεται η ερώτηση του βουλευτή Μιχάλη Κριτσωτάκη.

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010, 15:19

Πιθανή ανάγκη για αυξημένους συνοριακούς ελέγχους για τις εισαγωγές από την Τουρκία

Πιθανόν να αυξηθούν οι συνοριακοί έλεγχοι για τα εισαγόμενα προιόντα από την Τουρκία, απάντησε ο Επίτροπος κ. Dalli σε ερώτηση του Θόδωρου Σκυλακάκη για την υπόθεση της λιαστής ντομάτας.

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010, 19:14

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε τη χρήση βόειας ή χοιρινής θρομβίνης

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε σήμερα με διαφορά μόλις μιας ψήφου τη χρήση βόειας ή χοιρινής θρομβίνης, ενός ζωικού ενζύμου που χρησιμεύει στη συγκόλληση κομματιών κρέατος πριν αυτά διοχετευθούν στην αγορά ώστε να φαίνονται σαν ενιαίο κομμάτι.

Τρίτη, 18 Μαΐου 2010, 12:23

Κινδυνεύει να κλείσει κέντρο για παιδιά με προβλήματα όρασης

Η ΄Iριδα, το μοναδικό Κέντρο για παιδιά με προβλήματα όρασης, κινδυνεύει να κλείσει λόγω έλλειψης κονδυλίων, αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Λεβέντης.

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010, 13:29

Παραβίαση των όρων ασφαλείας στις χημειοθεραπείες με συνέπειες για ασθενείς και νοσηλευτές

H παροχή κακής ποιότητας υπηρεσιών στους καρκινοπαθείς ασθενείς δεν περιορίζεται μόνο στις ακτινοθεραπείες, αλλά αφορά και τις χημειοθεραπείες, αναφέρουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Λεβέντης και Βασίλης Μουλόπουλος.

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010, 13:26

Τριτοκοσμικό καθεστώς οι διακομιδές ασθενών στις Κυκλάδες

Τριτοκοσμικό είναι το καθεστώς των διακομιδών ασθενών στις Κυκλάδες, σύμφωνα με την ερώτηση τριων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010, 15:51

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις συνθήκες εκτροφής ζώων

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις συνθήκες εκτροφής ζώων στη χώρα μας απηύθυνε ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρος Σκυλακάκης, μετά από πρόσφατη επιθεώρηση του Γραφείου Τροφίμων και Κτηνιατρικών Θεμάτων της Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Υγεία και την Πολιτική των Καταναλωτών.