‘Για διαβλητή διαδικασία τοποθέτησης των αγροτικών ιατρών’, καταγγέλλει την κυβέρνηση με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός Υγείας κ. Έκτορας Νασιώκας.

Ειδικότερα στην ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο μεταξύ των άλλων τονίζει: ‘Η διαδικασία επιλογής αγροτικών ιατρών ήταν για πολλά χρόνια αδιάβλητη και αξιοκρατική. Τα προσόντα των ιατρών ήταν απολύτως μοριοποιημένα.

Η προκήρυξη κατάληψης των θέσεων γίνονταν κατά τακτά χρονικά διαστήματα 15 ημερών ή ενός μηνός. Το σύστημα λειτουργούσε αποτελεσματικά και η πληθώρα των νέων ιατρών είχαν τη δυνατότητα να καταλάβουν κάποιο κενό αγροτικό ιατρείο σε σύντομο κατά το δυνατό χρονικό διάστημα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ‘κατάφερε’ και αυτή την αξιοκρατική διαδικασία, όπως και πολλές άλλες, να την καταστρατηγήσει. Συγκεκριμένα, οι προκηρύξεις πλέον γίνονται μετά από χρονικό διάστημα πολλών μηνών.

 Έτσι είναι φυσικό να παραμένουν άδεια για μεγάλο διάστημα πολλά αγροτικά ιατρεία. Οι νέοι ιατροί περιμένουν μεγάλο χρονικό διάστημα να κάνουν την αίτησή τους. Έχουν δικαίωμα να δηλώσουν μόνο μέχρι δύο προτιμήσεις και ως εκ τούτου δυσκολεύονται να κάνουν σωστή επιλογή, αφού ο αριθμός των κενών θέσεων είναι πλέον μεγάλος και η επιλογή της θέσης που αντιστοιχεί στα μόρια του καθενός είναι μόνο τυχαίο γεγονός.

Στην προκήρυξη, παρόλο που αναφέρεται ρητά ότι μετά την καταληκτική ημερομηνία δεν γίνονται δεκτές οι αιτήσεις, το υπουργείο έδωσε παράταση υποβολής των αιτήσεων, ανοίγοντας τον δρόμο για την καταστρατήγηση του αδιάβλητου της διαδικασίας.

Είναι πλέον εύκολο να εντοπισθούν τα αγροτικά ιατρεία που μένουν ακάλυπτα ή που αιτούντες έχουν λίγα μόρια και να δοθεί η δυνατότητα σε όσους μπορεί να έχουν εσωτερική ενημέρωση και έχουν περισσότερα μόρια, να τα καταλάβουν. Όλοι οι άλλοι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν νέα προκήρυξη μετά από πολλούς μήνες, χωρίς να έχουν καμία ελπίδα αφού και η νέα προκήρυξη μπορεί να είναι διαβλητή’.

Ο Λαρισαίος βουλευτής ρωτά τον υπουργό Υγείας, αν γνωρίζει και αν συμφωνεί με όλη τηn παραπάνω ‘διαδικασία’ και γιατί δόθηκε παράταση υποβολής αίτησης αφού αυτό απαγορεύεται ρητά από την προκήρυξη. Παράλληλα ζητά να κατατεθούν τα ονόματα και οι τοποθετήσεις όλων των γιατρών που υπέβαλαν αίτηση στη τελευταία προκήρυξη με την ημερομηνία υποβολής της καθεμιάς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσο αποτελεσματική είναι νέα θεραπεία κατά της ΧΑΠ [μελέτη]
Πώς να περιορίσω το junk food
Λήμνος: Ασθενής έστειλε 25 “τυλιχτά” στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου για να ευχαριστήσει το προσωπικό