Απάντηση στην ερώτηση - αίτηση κατάθεσης εγγράφων που κατατέθηκε στη Βουλή από το Βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Μ. Σκουλάκη σχετικά με το ‘πότε θα ενταχθούν στην υπηρεσία του πολίτη τα 100 νέα ασθενοφόρα που δώρισε στο ΕΚΑΒ η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και πως αυτά θα κατανεμηθούν γεωγραφικά’, έδωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας κ.

Παπαγεωργίου.

Στην απάντηση του κ. αρμόδιου Υφυπουργού αναφέρεται πως:

  1. Τα ασθενοφόρα που προέρχονται από τη δωρεά Ελλήνων εφοπλιστών θα κατανεμηθούν σε όλα τα παραρτήματα και τομείς του ΕΚΑΒ πανελλαδικά, με προτεραιότητα τα παραρτήματα και τους τομείς εκείνους που βρίσκονται σε περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.
  2. Στην κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ θα παραμείνουν 20 ασθενοφόρα για επιχειρησιακούς λόγους και τα υπόλοιπα θα διατεθούν από 2 σε κάθε παράρτημα του ΕΚΑΒ και από 1 σε κάθε τομέα του ΕΚΑΒ. Στην περίπτωση που σε κάποιο παράρτημα διαπιστωθεί η ανάγκη διάθεσης επιπλέον ασθενοφόρου, αυτό θα γίνει από τα 20 της κεντρικής υπηρεσίας
  3. Τα εν λόγω ασθενοφόρα θα στελεχωθούν με το υπάρχον προσωπικό αλλά και με τους 250 διασώστες, των οποίων η πρόσληψη αναμένεται το καλοκαίρι του 2009.

Τέλος, σε ότι αφορά το διαγωνισμό για την προμήθεια 200 ασθενοφόρων και 20 κινητών μονάδων που εκκρεμεί αναίτια από το 2006, ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε πως ‘αυτός έχει αποσταλεί για επαναπροκήρυξη στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας του ΥΥΚΑ από τον Ιούλιο του 2008, οπότε και ματαιώθηκε από το ΕΚΑΒ λόγω μεγάλης υπέρβασης της προϋπολογισθείσας δαπάνης’, δίχως ωστόσο να δώσει καμία περαιτέρω πληροφορία για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης αυτού και για τις πραγματικές αιτίες της τρίχρονης κωλυσιεργίας .

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσο αποτελεσματική είναι νέα θεραπεία κατά της ΧΑΠ [μελέτη]
Πώς να περιορίσω το junk food
Λήμνος: Ασθενής έστειλε 25 “τυλιχτά” στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου για να ευχαριστήσει το προσωπικό