Επιβεβαιώνει – εμμέσως πλην σαφώς - το Υπουργείο Υγείας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας (Κ.Υ.) Καντάνου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην απάντηση του αρμόδιου υπουργού κ. Παπαγεωργίου που δόθηκε στη Βουλή, σε σχετική ερώτηση του Εισηγητή του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτή Χανίων, Μ.

Σκουλάκη.

Ωστόσο από την απάντηση του Υπουργείου δεν προκύπτει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισής τους, ενώ επισημαίνεται πως ‘έχει υπάρξει καταγραφή των προβλημάτων, πέραν αυτών του προσωπικού’ και πως ‘βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης και ιεράρχησης των υπολοίπων προβλημάτων του Κέντρου Υγείας’.

Ειδικότερα, στην απάντηση του κ. Παπαγεωργίου αναφέρονται τα εξής:
1. ‘Στο Κ.Υ. Καντάνου υπάγονται 13 Περιφερειακά Ιατρεία, μεταξύ των οποίων και το Περιφερειακό Ιατρείο Γαύδου. Σε αυτό υπηρετούν:

  • 11 ιατροί ΕΣΥ, εκ των οποίων οι 3 έχουν αποσπασθεί στο Γ.Ν. Χανίων (δύο για την κάλυψη εσωτερικών αναγκών του νοσοκομείου και ένας για λόγους υγείας)
  • 20 Αγροτικοί ιατροί, 3 εξ αυτών αποσπασμένοι στο Γ.Ν. Χανίων
  • 2 Ειδικευόμενοι ιατροί Γενικής Ιατρικής, οι οποίοι εκτελούν εφημερίες λόγω αναγκών και στο Γ.Ν. Χανίων
  • 3 Νοσηλεύτριες
  • 8 Διοικητικοί υπάλληλοι διαφόρων ειδικοτήτων.


Από τους παραπάνω Αγροτικούς ιατρούς, δύο έχουν διατεθεί στη Γαύδο, σε μια προσπάθεια επαρκούς κάλυψης του πληθυσμού της και των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής. Επίσης έχουν προσληφθεί 19 Αγροτικοί ιατροί, που εκτελούν το τρίμηνο της υποχρεωτικής εκπαίδευσής τους στο Γ.Ν.

Χανίων, όπως ορίζει ο νόμος. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους, κάποιοι εξ αυτών θα αναλάβουν στο Κ.Υ. Καντάνου, εκτελώντας υπηρεσία υπαίθρου, συμβάλλοντας έτσι στην ομαλότερη λειτουργία του’.
2. Παράλληλα σημειώνεται πως ‘εν όψει των επικείμενων συνταξιοδοτήσεων - αποχωρήσεων προκηρύχθηκε η θέση Παιδιάτρου, η οποία όμως κατέστη άγονη και αναμένεται η επαναπροκήρυξη της, ενώ έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η πρόσληψη ενός οδηγού ασθενοφόρου.

Εντός του Μαΐου θα παραδοθεί στο Κ.Υ. Καντάνου από την 7η ΥΠΕ Κρήτης ένα υπερσύγχρονο, καινούργιο ασθενοφόρο’.
3. Τέλος, γίνεται γνωστό πως ‘κλιμάκιο της Διοίκησης του Γ.Ν. Χανίων επισκέφθηκε προ μηνός την περιοχή και ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα που υπάρχουν Κ.Υ.

Καντάνου. Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Κ.Υ. Καντάνου πραγματοποιήθηκε καταγραφή των προβλημάτων (πέραν αυτών του προσωπικού), ορισμένα από τα οποία ικανοποιήθηκαν άμεσα ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης και ιεράρχησης των υπολοίπων’.


Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσο αποτελεσματική είναι νέα θεραπεία κατά της ΧΑΠ [μελέτη]
Πώς να περιορίσω το junk food
Λήμνος: Ασθενής έστειλε 25 “τυλιχτά” στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου για να ευχαριστήσει το προσωπικό