Αρνητική ήταν η απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος Υφυπουργός Υγείας κ. Παπαγεωργίου, στο αίτημα που είχε καταθέσει διαμέσου της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ο βουλευτής Χανίων και Εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Μ.

Σκουλάκης για 'ίδρυση Περιφερειακού Ιατρείου στο Δ. Γεωργιούπολης'.

Όπως επισημαίνει στην απάντησή του ο κ. Παπαγεωργίου, 'η Γεωργιούπολη έχει χαρακτηρισθεί εξεταστήριο, το οποίο επισκέπτεται ιατρός από το Π.Ι. Βρυσσών. Ο Δήμος Γεωργιούπολης μπορεί και εξυπηρετείται επίσης από το Π.Ι. Κουρνά, το οποίο έγινε διθέσιο το 2006, κατόπιν σχετικής εισηγήσεως τπς 7ης ΥΠΕ Κρήτης, καθώς και το ίδιο το Κ.Υ.

Βάμου, λόγω της μικρής χιλιομετρικής απόστασης που τα χωρίζει'.

Παράλληλα, ο αρμόδιος υφυπουργός σημειώνει πως 'η ΥΠΕ Κρήτης (τότε ΠΕΣΥΠ) με το αρ. 13037/3-12-2004 έγγραφό της πρότεινε την ίδρυση Ειδικού Περιφερειακού Ιατρείου στη Γεωργιούπολη Χανίων' και πως 'η αρμόδια Διεύθυνση του ΥΥΚΑ με το αρ.

Υ3α/ΓΠ127865/24-12-2004 έγγραφο προς την ΥΠΕ Κρήτης (τότε ΠΕΣΥΠ) ζήτησε στοιχεία αναφορικά με τις ιδιαιτερότητες των πληθυσμιακών ομάδων που θα δικαιολογούσε την ίδρυση Ειδικού Περιφερειακού Ιατρείου στην εν λόγω περιοχή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του Ν.

2345/1995'.

'Από τα στοιχεία που εκδόθηκαν με το αρ. 5295/4-4-2005 έγγραφο της ΥΠΕ Κρήτης δεν προέκυψε η ύπαρξη ειδικών ομάδων πληθυσμού στην περιοχή για την κάλυψή τους από Ειδικό Περιφερειακό Ιατρείο', αναφέρει ο κ. Παπαγεωργίου, προσθέτοντας πως 'από το 2005 έως σήμερα, η ΥΠΕ Κρήτης δεν επανήλθε με νέο αίτημα για σύσταση Περιφερειακού Ιατρείου στην Γεωργιούπολη'.


Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσο αποτελεσματική είναι νέα θεραπεία κατά της ΧΑΠ [μελέτη]
Πώς να περιορίσω το junk food
Λήμνος: Ασθενής έστειλε 25 “τυλιχτά” στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου για να ευχαριστήσει το προσωπικό