Τέρψη & Ζωή

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2011

10 τρόποι να αξιοποιήσετε αντικείμενα που δεν χρειάζεστε

Πώς μπορείτε να δώσετε νέα ζωή στα παλιά σας αντικείμενα; Σε τι μπορεί να μετατραπεί ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι ή μία αυγοθήκη; Πού πηγαίνουν οι… φελλοί όταν πεθάνουν; Πάρτε ιδέες για να (ξανα)χρησιμοποιήσετε 10 φαινομενικά άχρηστα αντικείμενα.

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Πες μου τι δουλειά κάνεις να σου πω αν καπνίζεις

Αν δουλεύετε σε εστιατόριο, ξενοδοχείο ή… ορυχείο είναι πολύ πιθανότερο να είστε καπνιστής. Αντιθέτως, αν είστε δάσκαλος ή ασφαλιστής και καπνίζετε, αποτελείτε την εξαίρεση του κανόνα του Αμερικανικού Κέντρου για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών.

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι

Καλοριφέρ, θερμοπομποί ή ενεργειακό τζάκι; Ποιος είναι ο πιο αποδοτικός και οικονομικός τρόπος να ζεστάνουμε το σπίτι μας; Ο ειδικός εξηγεί και δίνει λύσεις ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σπιτιού.

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Η οικονομική κρίση κι εγώ: 6 τρόποι για να (μην) τρελαθείτε

Διαβάστε τις ανακοινώσεις των οίκων αξιολόγησης κάθε πρωί. Θεωρήστε κάθε σας έξοδο 'απαραίτητο'. Τελειώστε κάθε σας φράση με το 'θα πεινάσουμε'. Και μερικοί ακόμα απλοί και εύκολοι τρόποι για να το πιστέψετε πραγματικά.

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

Πρέσπες: Φθινόπωρο σε… εναλλακτικά νερά

Χρυσαφένια δάση που καταλήγουν σε κρυστάλλινα νερά, γραφικά ψαροχώρια που 'σπάνε τα ρολόγια', βαρκάδες με την συνοδεία της Ιστορίας και σπάνια πουλιά που έχουν… συνέδριο στα νερά τους. Η φύση διοργανώνει φθινοπωρινό πάρτι στις Πρέσπες και εμείς αυτοπροσκαλούμαστε.

Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2011

Βιέννη: Βαλς με την ομορφιά

Πώς φαντάζεστε τον Παράδεισο; Με ποτάμια και απέραντο πράσινο; Με παραμυθένια κτίρια, επιβλητικά παλάτια, 'ουράνιες' μελωδίες και χαμογελαστούς ανθρώπους; Με τοπία που μοιάζουν με ιμπρεσιονιστικό πίνακα; …Καλώς ήρθατε στη Βιέννη.

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Παιδικές κρίσεις και πώς να τις αντιμετωπίσουμε

Γιατί τα παιδιά παθαίνουν κρίσεις οργής; Τι σημαίνει ‘χειριστική συμπεριφορά’; Από πότε πρέπει οι γονείς να βάζουν όρια και γιατί τα παιδιά στον… Δυτικό Κόσμο είναι τόσο ήσυχα; Όλα αυτά που απασχολούν τους νέους γονείς απαντώνται από τους ειδικούς.

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Πόρτο: Χίλια χρώματα στην άκρη της Ευρώπης

Όταν ο ωκεανός συναντά τα μεσογειακά χρώματα, η Ιστορία συστήνει τον πιο «ταξιδιάρικο» λαό, το ποτάμι γεννά μεθυστικές γεύσεις και η ζεστή πορτογαλική φιλοξενία προσφέρεται σε «παριζιάνικο» περιτύλιγμα, γεννιέται κάτι ιδιαίτερο. Το Πόρτο.

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

O λόγος σου… ′σπαθί′: Πόσο αξιόπιστοι είμαστε;

Τηρούμε τις υποσχέσεις μας; Εννοούμε αυτά που λέμε και αντιστρόφως; Η ειδικός εξηγεί πώς μπορούμε να γίνουμε αξιόπιστοι προς τους άλλους αλλά και τους εαυτούς μας, για να είναι ο λόγος μας… 'σπαθί'.

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2011

Πώς να κερδίσετε την εύνοια του αφεντικού σας

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να αναπτύξετε μια καλή σχέση με το αφεντικό σας και θέστε γερές βάσεις στην επαγγελματική σας ζωή, αποδεικνύοντας την αξία σας στον εργασιακό χώρο.