Τέρψη & Ζωή

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2008

Αίγινα: Φθινοπωρινά χρώματα... κι αρώματα

Τι κάνει έναν προορισμό φθινοπωρινό; Η κοντινή απόσταση, τα γραφικά τοπία, τα cozy café που σερβίρουν ζεστή σοκολάτα, τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα, οι ευκαιρίες για ρομαντικές βόλτες. Η Αίγινα τα έχει όλα αυτά, κι εμείς επιμένουμε να την κατατάσουμε στα καλοκαιρινά weekends; Μόλις αλλάξαμε γνώμη.

Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2008

Μαυροβούνιο: Βαλκάνια... sea side

Η έκτη κατά σειρά χώρα που γεννήθηκε από τη διάσπαση της πρώην Γιουγκοσλαβίας μπορεί να θυμίζει Ευρώπη σε φυσικά τοπία, πολιτιστική κληρονομιά και high-end τουρισμό, παραμένει, όμως, Bαλκάνια στην ψυχή. Ακολουθήστε μας στην εξερεύνηση του νέου, πιο κεφάτου, Μόντε Κάρλο.

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2008

Οχρίδα: Ομορφιά χωρίς σύνορα

Πανάρχαιοι θρύλοι, γαλήνια νερά, πολύχρωμες πόλεις. Αφήστε τις όποιες προκαταλήψεις σας στην... όχθη και ακολουθήστε μας στον περίπλου του φυσικού συνόρου δύο χωρών που, πέρα από τίτλους ειδήσεων, είναι πρωτίστως δύο πανέμορφοι ταξιδιωτικοί προορισμοί.

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2008

Διαπραγμάτευση μισθού: 5 αχρείαστοι κανόνες

Ζητώντας λιγότερα έχετε περισσότερες πιθανότητες να πάρετε τη θέση, ένας χαμηλός μισθός έχει προοπτικές βελτίωσης, οποιαδήποτε ερώτηση σχετική με χρήματα θα καταστρέψει την εικόνα σας στη συνέντευξη... Και μερικοί ακόμα μύθοι που δε θα σας βοηθήσουν να πάρετε όσα αξίζετε.

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2008

Καϊάφας: Επιστροφή στον παράδεισο

Ένα χρόνο μετά τις φωτιές που υποτίθετο ότι τον αφάνισαν, μαζεύουμε το κουράγιο μας και επιστρέφουμε στο χαμένο μας παράδεισο για να ανακαλύψουμε ότι κάποια πράγματα –η ομορφιά, η απεραντοσύνη, η φύση, η ζωή– δεν έχουν τέλος. Ή, αν έχουν, είναι σίγουρα αίσιο.

Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2008

Πικνίκ στην Αθήνα: Κι όμως, γίνεται!

Βαρεθήκατε να ακούτε ότι ζούμε σε μια πόλη χωρίς πράσινο; Κι εμείς. Γι' αυτό παίρνουμε τα καλαθάκια μας, καλή παρέα και μερικά επιτραπέζια και εξερευνούμε πέντε καταπράσινες οάσεις στην καρδιά της Αθήνας.

Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2008

Ναύπακτος: Μια πόλη...που ζεις

Απολαύσαμε την εκπληκτική θέα από το βενετσιάνικο κάστρο, ήπιαμε καφέ στο μικρό γραφικό της λιμάνι, κάναμε βόλτα στα πλακόστρωτα στενά της και... φάγαμε στα καλύτερα. Όλα αυτά στο πανέμορφο 'Λεπάντο' του Μπότσαρη και του Θερβάντες.

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008

Αλόννησος: Θάλασσα σε φόντο πράσινο

Η ονομασία ‘θαλασσονήσι’ δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει: απλότητα ή ιδιαίτερη σχέση με τη θάλασσα. Στην περίπτωση της Αλοννήσου ισχύουν και τα δύο. Ονειρικές παραλίες, κατάφυτα πευκοδάση, αρχαία μονοπάτια που αγναντεύουν το απέραντο γαλάζιο, πειρατικές ιστορίες και το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης συνηγορούν υπέρ του δεύτερου.

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2008

Άστρος: 'Ενας κρυμμένος...star στην Αρκαδία

Ανάμεσα στις καταπράσινες πλαγιές του Πάρνωνα και τα βαθυγάλαζα νερά του Αργολικού Κόλπου, το αρκαδικό Άστρος ενδείκνυται για weekends αστραπή, βουτιές μακριά από κοσμικότητες, ρομαντικές βόλτες σε γραφικά σοκάκια και αυθεντικές γαστριμαργικές εμπειρίες.

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2008

Χαλκ(ε)ιδική στη...χαλάρωση

Ξέφρενη φύση, απέραντο γαλάζιο αλλά και χαλαροί ρυθμοί συνδυάζονται αρμονικά στη χερσόνησο της Σιθωνίας στη Χαλκιδική, αποτελώντας ιδανική επιλογή για καλοκαιρινές διακοπές.