Τέρψη & Ζωή

Δευτέρα, 04 Αυγούστου 2008

Aγκίστρι: Ένα... διακοπονήσι δίπλα μας

Ένα ταξίδι στο Αγκίστρι είναι πιο 'μακρινό' από όσο δηλώνει η ώρα που κάνει κανείς για να φτάσει εκεί. Το... sui generis νησί σας περιμένει για να σας δείξει πόσο διαφορετικός μπορεί να είναι ο Αργοσαρωνικός.

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008

Πώς να χειριστείτε τις οικογενειακές διακοπές

'Πότε θα φτάσουμε ρε Μπαμπά;' Σας θυμίζει κάτι; Αν δεν είναι η πρώτη φορά που θα ταξιδέψετε οικογενειακώς προς τον προορισμό των διακοπών σας, έχετε... πικρή εμπειρία και δικαιολογημένη ανησυχία. Ιδού ένας μικρός οδηγός επιβίωσης σε οικογενειακά ταξίδια.

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2008

Βαλίτσα διακοπών: Μήπως ξεχάσατε κάτι;

Από αυτήν την εβδομάδα και μέσα στον επόμενο μήνα, οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε 'εξαφανιστεί' από το κλεινόν άστυ, απολαμβάνοντας ξεκούραστες και διασκεδαστικές διακοπές σε κάποιο νησί, παραθαλάσσιο θέρετρο ή βουνό.

Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2008

Μία μέρα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Το Πάρκο ιδρύθηκε πριν ακριβώς 8 χρόνια, φιλοξενώντας αρχικά πουλιά, πιο συγκεκριμένα, την τρίτη μεγαλύτερη συλλογή πουλιών στον κόσμο, μερικά ζώα φάρμας και τρία τεράστια κλουβιά –μικρογραφίες τριών ηπείρων- με την αντίστοιχη ορνιθολογική πανίδα.

Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008

Όταν οι σχέσεις πάνε διακοπές...

Πώς θα είναι οι πρώτες μας διακοπές μαζί; Πώς θα μου φανεί που θα πάμε διακοπές μόνοι μας μετά από τόσα χρόνια; Καλύτερα εξωτερικό ή Ελλάδα; Η’ μήπως αφού μένουμε έτσι κι αλλιώς μαζί να κάνουμε χωριστά διακοπές; Η’ με φίλους; Για να μη βαρεθούμε…

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2008

Κίμωλος: Καλλιεργώντας όνειρα στην 'άγονη' γραμμή

Ένα μόνο χωριό. Το Χωριό. Πολλές μικρές, πανέμορφες παραλίες. Άλλα τόσα μονοπάτια που σε πιάνουν από το χέρι για να σε ξεναγήσουν σε ομορφιές απάτητες, ονειρικές. Υπάρχουν ακόμα νησιά που κάνουν τον όρο άγονη γραμμή να ακούγεται προσβολή. Η Κίμωλος είναι ένα από αυτά.

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008

Ανακαλύπτοντας το 'άλλο' Παρίσι

Πόλη του φωτός, πόλη των αισθήσεων, πόλη του έρωτα... Ξεχάστε όλα τα κλισέ που του στερούν κάτι από την αίγλη του και ακολουθήστε μας σε μια... αλλιώτικη βόλτα στο Παρίσι, όπως το βλέπει μία μόνιμη κάτοικός του.

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2008

Παραλίες Πηλίου: Η...άλλη πλευρά του βουνού

Το αγαπήσαμε ως χειμερινό προορισμό, το λατρέψαμε για τα τιρκουάζ νερά του και τις εξωτικές παραλίες του. Το αγαπημένο μας βουνό φοράει μαγιό και μας περιμένει για ονειρικά γαλάζια weekends, την ώρα που όλοι οι άλλοι θα στριμώχνονται στα πλοία.

Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008

Κύθνος: Οι Κυκλάδες της διπλανής πόρτας

Πόσο νομίζετε ότι απέχει η κυκλαδίτικη γοητεία από την πόρτα του σπιτιού σας; Μία γνήσια εκπρόσωπός της περιμένει να εμπνεύσει και να φιλοξενήσει τα πρώτα σας καλοκαιρινά weekends σε παραλίες υπερπαραγωγή, πλακόστρωτα καλντερίμια και ταβερνάκια πάνω στο κύμα.

Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2008

Αττική: Κολοβακτηρίδια και νιτρικά σε… θάλασσες και ακτές

Τι θα κάνετε αυτό το σ/κ; Μπανάκι σε κάποια κοντινή παραλία της Αττικής. Ξανασκεφτείτε το γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών δεν θα βρείτε εύκολα παραλία από το Πέραμα μέχρι το Σούνιο και από το Λαύριο μέχρι τη Ραφήνα που να μην είναι μολυσμένη.