Τέρψη & Ζωή

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2008

Birdwatching: Φτερωτά ταξίδια στην Ελλάδα

Τι είναι το bird watching; Τι χρειάζεται κανείς για να ξεκινήσει; Ποιοι είναι οι καλύτεροι προορισμοί και ποια σπάνια είδη πουλιών συναντάμε εκεί; Απαντήσεις σε αυτά και άλλα ερωτήματα για ένα χόμπι που συνιστά ιδανική αφορμή για ταξίδι.

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2008

Σέρρες: Ένας μύθος στις όχθες της Κερκίνης

Αξιοθέατα, clubbing, χαμάμ, πικνίκ, βουνά, δάση, πεζοπορία, πόλη γεμάτη ζωή, γραφικά παραδοσιακά χωριουδάκια. Οι Σέρρες έχουν κάτι για όλους. Περιηγούμαστε σε έναν από τους πλέον παρεξηγημένους ελληνικούς προορισμούς και... καταρρίπτουμε το μύθο.

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2008

Μετά την προαγωγή: Επιβιώνοντας στα υψηλά κλιμάκια

Συγχαρητήρια, προαχθήκατε. Επειδή, όμως, το μεγαλύτερο γραφείο και ο καλύτερος μισθός έρχονται 'πακέτο' με περισσότερες ευθύνες και δυσκολίες, διαβάστε ποιες είναι οι παγίδες της προαγωγής και πώς θα τις αποφύγετε. Μετά μπορείτε να το γιορτάσετε ελεύθερα.

Δευτέρα, 05 Μαΐου 2008

5 προορισμοί...υπό εξαφάνιση

Περιβαλλοντικά αίτια και ανθρώπινη κακοδιαχείριση έχουν προκαλέσει σε πολλά από τα αρχαιότερα και -άλλοτε- ομορφότερα μέρη του κόσμου ανυπολόγιστες και, σε κάποιες περιπτώσεις, ολέθριες καταστροφές. Μέρη που αξίζει να επισκεφθούμε πριν να είναι αργά...

Τρίτη, 29 Απριλίου 2008

Κωνσταντινούπολη: Στο μεταίχμιο Δύσης και Ανατολής

Στο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, η πολυπληθέστερη πόλη της Τουρκίας έχει καρδιά ελληνική. Ταξιδέψαμε στην άλλοτε πρωτεύουσα του Βυζαντίου, ακούσαμε τους μύθους και τις παραδόσεις της και γνωρίσαμε τη σύγχρονη πλευρά της ιστορικής επταλόφου.

Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008

Αϊτή: Η χώρα με τα χίλια πρόσωπα

Μαγευτική και ταραχώδης, εξωτική και πολύβουη, η Αϊτή μας άνοιξε σαν τριαντάφυλλο τα φύλλα της για να 'μυρίσουμε' τις ομορφιές της και μας προειδοποίησε να προσέξουμε τα... αγκάθια της.

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2008

Ιωάννινα: Ταξίδι στη λίμνη των ονείρων

Στην καρδιά της Ηπείρου η πόλη με τα χίλια πρόσωπα αφηγείται ιστορίες θρύλων και παραδόσεων και καλεί τον επισκέπτη να γνωρίσει μία πλούσια κληρονομιά πολλών αιώνων και την όμορφη πλευρά της σύγχρονης ζωής στην ελληνική επαρχία.

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008

10 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πείτε στο αφεντικό σας

Από το ότι δεν πληρώνεστε αρκετά για τη δουλειά που σας ζητείται να κάνετε μέχρι το 'αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα', υπάρχουν δέκα φράσεις που θα σας εξασφαλίσουν εγγυημένα το δρόμο για... την πόρτα. Τις συγκεντρώσαμε προς γνώση και συμμόρφωση.

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2008

Σεισμός: Νέα δεδομένα στα μέτρα προστασίας

Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών και συμβουλές του αρχηγού της σημαντικότερης αμερικανικής ομάδας διάσωσης παρουσιάζουν νέα δεδομένα στα μέτρα αντισεισμικής προστασίας που μπορούν να μας σώσουν τη ζωή.

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2008

Έδεσσα: Με το soundtrack του νερού

Κρυστάλλινα κανάλια διασχίζουν μια πόλη καταπράσινη, ντύνοντάς την με τον ήχο του νερού που κελαρύζει, για να καταλήξουν σε ένα κάθετο ποτάμι ύψους 70 μέτρων. Ο θρύλος λέει πως νεράιδες ζουν στους καταρράκτες της Έδεσσας και μαγεύουν τους επισκέπτες της. Τείνουμε να τον πιστέψουμε.