Τέρψη & Ζωή

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2007

Μεθώνη - Κορώνη: Απόδραση στη βενετική γοητεία

Δεν χρειάζονται πολλά για να μας μείνει μία εκδρομή αξέχαστη. Καλή παρέα, εξερευνητική διάθεση και βόλτες στην ελληνική επαρχία αποτελούν επαρκή συστατικά. Στα κάστρα της Μεθώνης και της Κορώνης, όμως, κρύβεται η απαραίτητη στη συνταγή μαγεία.

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2007

Κρύψτε τα λεφτά σας: Συμβουλές ενός... διαρρήκτη!

Ένας πρώην διαρρήκτης μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για το πού βρίσκονται οι καλύτερες κρυψώνες του σπιτιού και πώς θα αποφύγουμε, αν το ατυχές γεγονός μας συμβεί, να βρούμε το σπίτι μας κατεστραμμένο. Σας φαίνεται αστείο; Διαβάστε παρακάτω.

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2007

Δουλεύοντας με τους 'κολλητούς': Όταν η φιλία γίνεται... επιχείρηση

Σκέφτεστε να ξεκινήσετε μία επιχείρηση με τον καλύτερό σας φίλο; Ακούγεται ιδανικό. Τον γνωρίζετε, τον εμπιστεύεστε, τον καταλαβαίνετε. Έχετε σκεφτεί, όμως, τι θα συμβεί αν αυτή η επιχείρηση κάποια στιγμή δεν πάει καλά;

Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2007

Βελιγράδι: Σαν ηφαίστειο που ξυπνά

Μια φορά κι έναν καιρό, έλεγε ο Κοστουρίτσα, ήταν μία χώρα. Η συνέχεια είναι σε όλους γνωστή. Ή μήπως όχι; Χαμογελώντας σα να ξύπνησε μόλις από εφιάλτη, το Βελιγράδι δε μετράει πια πληγές. Γιορτάζει τη ζωή. Και περιμένει όποιον θέλει να γιορτάσει μαζί του.

Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2007

Κηπουρική φθινοπώρου: Τι φυτεύουμε τώρα

Ποιος είπε το φθινόπωρο δεν έχει κηπουρικές εργασίες; Δείτε τι πρέπει να κάνουμε για να κρατήσουμε τα φυτά 'σε φόρμα' και μάθετε τι φυτεύουμε τώρα για... λουλουδιαστά αποτελέσματα την άνοιξη.

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2007

Ιππασία: Το ευγενέστερο των αθλημάτων

Η τρομαχτική καταστροφή που υπέστησαν τα δάση και το περιβάλλον γενικότερα τον τελευταίο καιρό, μας εξόργισε, μας πείσμωσε και μας δημιούργησε την ανάγκη να αναζητήσουμε ακόμα περισσότερους τρόπους που θα μας φέρουν σε επαφή με τη φύση.

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2007

Αλλάζοντας επαγγελματική πορεία: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Με το φθινόπωρο να πλησιάζει αργά αλλά σταθερά το κατώφλι μας, διανύουμε την κατάλληλη εποχή για αλλαγές. Αλλαγές στο σπίτι μας, στην γκαρνταρόμπα μας, αλλά κυρίως αλλαγές στα επαγγελματικά μας. Και όπως συμβαίνει με κάθε νέα σεζόν, έτσι και κάθε Σεπτέμβρη προκύπτουν νέες θέσεις εργασίας, πολλές εκ των οποίων μοιάζουν να δημιουργήθηκαν ειδικά για εμάς.

Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2007

Δουλειά από το σπίτι με παιδιά: Σαν στο… γραφείο σας!

Δουλεύετε στο Internet από το σπίτι; Και; Νιώθετε άνθρωποι της εποχής σας, έχοντας 'καβαλήσει' το κύμα της τεχνολογίας; Μήπως κάπου κοντά στο σύγχρονο προφίλ σας και δίπλα στο ακριβό σας 'ποντίκι' υπάρχουν δαχτυλάκια λερωμένα με μαρμελάδες και στα πόδια σας κάθε είδους παιχνίδια και κουδουνίστρες;

Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2007

Σκιάθος: Εκεί που η φύση γεννά διηγήματα

Τι κάνει ένα νησί αγαπητό; Οι πανέμορφες παραλίες; Τα καταπράσινα τοπία; Η ιστορία και ο πολιτισμός του; Η Σκιάθος τα έχει όλα και σαν παιδικό παραμύθι ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη που ξέρει πως το τέλος θα είναι... μαγικό!

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2007

Νάξος: Τον αέρα σου θα αλλάξει...

Ο Νίκος Καζαντζάκης έχει γράψει για τη Νάξο 'Γλύκα μεγάλη είχε το νησί ετούτο, ησυχία πολλή, αγαθά τα πρόσωπα των ανθρώπων... κι η θάλασσα ήμερη'. Αυτά τα λόγια είναι αρκετά για να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας στο πανέμορφο αυτό νησί...