Τέρψη & Ζωή

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2007

Σκόπελος: Το δάσος στη θάλασσα

Αν έπρεπε να περιγράψουμε τη Σκόπελο με μία φράση αυτή θα ήταν: Δάσος μέσα στη θάλασσα. Με πράσινο που καλύπτει σχεδόν το 80% της έκτασής της, η Σκόπελος δεν είναι μόνο ένα από τα ομορφότερα νησιά των Βορείων Σποράδων αλλά και το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου. Είναι, όμως, και πολλά άλλα…

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2007

Χίος: Αιγαιοπελαγίτικες ιστορίες με γεύση...μαστίχας

Η Χίος δεν αγαπιέται με την πρώτη, χρειάζεται να την επισκεφτεί κανείς κάμποσες φορές για να τον κερδίσει. Να δημιουργήσει τις μνήμες του, τις εμπειρίες του, να αποκτήσει σχέσεις στενές μαζί της που θα τον συνδέουν και σαν σειρήνες θα τον τραβούν ξανά κοντά της.

Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2007

Πάρος: Όλες οι Κυκλάδες σε ένα μόνο νησί

Αν έπρεπε να περιγράψουμε τις Κυκλάδες με μία μόνο λέξη αυτή θα ήταν... Πάρος! Ένα από τα δημοφιλέστερα αιγαιοπελαγίτικα νησιά μας υποδέχθηκε στους καταγάλανους κόλπους του και μας αποκάλυψε όλα του τα μυστικά. Θέλετε να τα μάθετε;

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2007

Νίσυρος: Ενεργειακά vibes στο Αιγαίο

Ένα νησί με ατμόσφαιρα γοητευτική όσο και απόκοσμη, με ηφαίστειο σαγηνευτικό όσο και επικίνδυνο, με επισκέπτες φανατικούς, που, αν τους ζητήσεις πέντε λόγους για να το επισκεφθείς, δε θα εστιάσουν σε συγκεκριμένα πράγματα.

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2007

Ελεύθερο κάμπινγκ: Σκηνη(κό) ελευθερίας

Ποιος είναι ο καταλληλότερος εξοπλισμός για το ελεύθερο κάμπινγκ; Τι γίνεται με τους νόμους; Υπάρχουν "ασφαλή" σημεία σε ειδυλλιακούς προορισμούς; Συγκεντρώσαμε όλα τα πώς, πού και γιατί για να στήσετε τη δική σας σουίτα στην prive παραλία των ονείρων σας.

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2007

Αμοργός: Στα πέρατα του γαλάζιου

Η Αμοργός, το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων, συνδυάζει υπέροχες παραλίες με χαλαρούς ρυθμούς ζωής αλλά και την παροιμιώδη κυκλαδίτικη φιλοξενία.

Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2007

Διακοπές με ιστιοπλοϊκό: Ανοίξτε πανιά για... παντού!

Φέτος το καλοκαίρι θέλετε να πάτε παντού. Να γυρίσετε τις Κυκλάδες, να κολυμπήσετε στα Δωδεκάνησα, να πιείτε τον καφέ σας στο Φισκάρδο της Κεφαλονιάς... Όνειρα θερινής νυκτός; Κι όμως, γίνεται! Νοικιάζοντας ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό εξειδικευμένο πλήρωμα και καλώντας όλη την παρέα, έχετε τη δυνατότητα να περάσετε τις πιο ονειρεμένες διακοπές.

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2007

Ροκφόρ: Ένα τυρί ολίγον … μουχλιασμένο

Το ροκφόρ έχει μόνο φανατικούς φίλους και ανθρώπους που δεν θα το έβαζαν ποτέ στο στόμα τους. Ανήκα στη δεύτερη κατηγορία για πολλά χρόνια μέχρις ότου το δοκίμασα, χωρίς φυσικά να το γνωρίζω εκ των προτέρων. Γευστική αποκάλυψη!

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2007

Δικαιώματα ταξιδιωτών: Διεκδικήστε ξένοιαστες διακοπές

Είναι μάλλον απίθανο να υπάρχει εμπειρία κοινότερη από τις λεγόμενες 'ταξιδιωτικές ατυχίες' ­–μια πτήση που άργησε, μια βαλίτσα που χάθηκε, μια θέση στο πλοίο που δεν κρατήθηκε. Κάθε φορά που η ταξιδιωτική παραλλαγή του νόμου του Μέρφι αποφασίζει να ξαναχτυπήσει, όλες οι συζητήσεις σε αεροδρόμια, πλοία και λιμάνια ξεκινούν με τη φράση 'θυμάμαι τότε που…'. Και όλοι έχουν κάτι να διηγηθούν.

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2007

Προαγωγή: Πώς θα την αποκτήσετε

Όταν προκύπτει μία νέα θέση σε κάποιαεταιρία,θυμίζειμπάλα στις κερκίδες ενός γηπέδου ποδοσφαίρου: Όλοι την θέλουν. Η επιθυμία, όμως, από μόνη της δυστυχώς δεν είναι αρκετή για να σας χαρίσει τη δουλειά. Το αποτέλεσμα θα καθοριστεί από τον πιο φιλόδοξο.