Τέρψη & Ζωή

Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2007

Πόρος: Η μικρή Βενετία του Σαρωνικού

Καθώς το καράβι προσεγγίζει το λιμάνι του νησιού, η εικόνα της πόλης του Πόρου, σκαρφαλωμένης στο λόφο, με το ιστορικό ρολόι να δεσπόζει στην κορυφή του και τα πολύχρωμα νεοκλασικά κτίρια κατά μήκος της παραλίας, δίνει στον επισκέπτη μια πρώτη γεύση της τόσο ετερόκλιτης ομορφιάς της.

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2007

Ικαρία: Μια freestyler στο Αιγαίο

Πώς θα ήταν τα νησιά αν καταργούσαν τα ρολόγια, αναποδογύριζαν τα ωράρια και έσβηναν κάθε μορφής ”ταμπέλες”; Έτσι όπως είναι η Ικαρία. Μια ελεύθερη πολιτεία χωρίς ”πρέπει” και συμβιβασμούς, αλλά με ονειρικά τοπία, χαλαρή στάση ζωής και υπερήφανους κατοίκους, που σε δέχεται όπως είσαι. Αν τη δεχτείς κι εσύ.

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2007

Ανάφη: Κυκλαδίτικη γοητεία σε slow motion

Πλάι στην κοσμοπολίτικη Σαντορίνη, η low profile πριγκίπισσα των Κυκλάδων υποδέχεται τους επισκέπτες της σε χρυσαφένιες αμμουδιές, λιθόκτιστα καλντερίμια και βράχους που κόβουν την ανάσα, ορκίζοντάς την να κρατήσει το μυστικό. Γιατί η ομορφιά της δε χωράει σε καρτ-ποστάλ. Και, κυρίως δεν πωλείται.

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2007

Αγορά πισίνας: Βουτιά στην πολυτέλεια

Η Κυριακάτικη βόλτα στην παραλία είναι μεν διασκεδαστική, αλλά ποσό καλύτερα θα ήταν να μαζευόσασταν με την παρέα στο σπίτι και να πλατσουρίζατε στην πεντακάθαρη πισίνα σας, χωρίς να στριμώχνεστε στις πλαζ και να βαρυγκωμάτε στην ατελείωτη -τέτοιες μέρες- διαδρομή.

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2007

Ημέρα του Πατέρα: Δώρα με... σημαντική αφορμή

Οι εκπρόσωποι του ισχυρού φύλου μπορούν να σταματήσουν τα ειρωνικά σχόλια σχετικά με τις παγκόσμιες ημέρες - της μητέρας, της γυναίκας κλπ. Ημέρα του πατέρα υπάρχει, και μάλιστα από το 1910. Και εορτάζεται την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου, στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2007

Χρώματα στο σπίτι: Βάψτε τη... διάθεσή σας

Σχετικές έρευνες έχουν δείξει ότι τα χρώματα επιδρούν σε μεγάλο βαθμό τόσο στην ψυχολογία μας, όσο και σε διάφορες σωματικές λειτουργίες, όπως η πέψη ή η κυκλοφορία του αίματος. Ακούγεται απίστευτο; Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2007

Κεφαλονιά: Η ...ιδιόρρυθμη νύμφη του Ιονίου

Την Κεφαλονιά την αγάπησα γιατί πέρασα εκεί μερικά από τα καλύτερα εφηβικά μου καλοκαίρια. Επέστρεψα πριν μερικά χρόνια, περίεργη για το αν θα μου γεννούσε και πάλι τα ίδια συναισθήματα θαυμασμού και συγκίνησης. Είδα το νησί με άλλο μάτι, πιο ενήλικο, και αυτή τη φορά εντυπωσιάστηκα ακόμα περισσότερο.

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2007

Ασκηθείτε με την Κηπουρική: Τερπνό και... ωφέλιμο

Τώρα που η εποχή προσφέρεται για εξωτερικές δραστηριότητες, το να ασχολείστε με τον κήπο σας μπορεί τελικά να αποδειχθεί ο καλύτερος τρόπος, όχι μόνο για να περνάτε ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο σας, αλλά κυρίως για να διατηρείστε σε φόρμα.

Τετάρτη, 09 Μαΐου 2007

Ταξιδιωτικοί οδηγοί: 10 σειρές στο μικροσκόπιο

Όποιες κι αν είναι οι διακοπές που σχεδιάζετε, υπάρχει (τουλάχιστον) ένας ταξιδιωτικός οδηγός που θα σας βοηθήσει να τις απολαύσετε στο μάξιμουμ. Διαβάσαμε, ταξινομήσαμε και σας παρουσιάζουμε δέκα από τις καλύτερες σειρές που κυκλοφορούν.

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2007

Ανθοκομική Κηφισιάς: Η γιορτή των λουλουδιών

Η 53η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Κηφισιάς φιλοξενείται στο Άλσος 'Δημήτρης Ζωμόπουλος' (τέρμα ηλεκτρικού σιδηροδρόμου- παλιός 'τροχονόμος') από 25 Απριλίου έως 13 Μαΐου 2006, καθημερινά από 10π.μ έως 10μ.μ.