Τέρψη & Ζωή

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2007

Μονοήμερες: Μικρές αποστάσεις, μεγάλες αποδράσεις

Δεν σας έχει τύχει κάποια ηλιόλουστα Κυριακάτικα πρωινά να θέλετε να πάρετε το αυτοκίνητο και να κάνετε μία μεγάλη βόλτα, αλλά να μην ξέρετε πού να πάτε; Όσο ουτοπικά ειδυλλιακό και να ακούγεται, μερικά μόνο χιλιόμετρα έξω από την Αττική υπάρχουν εκδρομικοί προορισμοί που προσφέρονται για μονοήμερες αποδράσεις

Τρίτη, 17 Απριλίου 2007

Ανδρική μόδα: Hot tips για άνοιξη/καλοκαίρι 2007

Μπορεί η ανδρική μόδα να μην υφίσταται δραματικές αλλαγές ανά σεζόν, τουλάχιστον όχι με τους ρυθμούς που οι τάσεις μεταβάλλονται για τις κυρίες, ωστόσο, κάθε πασαρέλα που σέβεται τον εαυτό της φυλάει λίγο χώρο και για το ανδρικό pret a porter.

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2007

Πορταλάκης: Επίσκεψη στη συλλογή της ιστορίας μας

Έχουν πλέον περάσει είκοσι σχεδόν χρόνια από τότε που ο Ζαχαρίας Πορταλάκης απέκτησε το πρώτο έργο της συλλογής του, ένα πορτρέτο Νέου του Γιάννη Τσαρούχη, και περίπου τέσσερα από τότε που εγκαινιάστηκε ο εξαιρετικός εκθεσιακός χώρος που ο ίδιος ίδρυσε στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στην οδό Πεζμαζόγλου, στο ίδιο κτήριο όπου στεγάζεται και το χρηματιστηριακό γραφείο του.

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2007

Πώς να μην... χάνετε χρόνο!

Πού πάει ο χαμένος χρόνος σας; Η πίεση χρόνου επηρεάζει την ποιότητα της εργασίας, καταπιέζει την προσωπική ζωή και αναπόφευκτα οδηγεί στο άγχος. Το in2life εντοπίζει τις 9 συχνότερες διαρροές χρόνου και σας προτείνει 9 τρόπους αποτελεσματικής οργάνωσης. Γιατί ο χρόνος είναι χρήμα και εμείς δεν είμαστε για έξοδα...

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2007

Ανδρικά προγράμματα spa(νε) τα ταμπού

Πολλοί άνδρες τείνουν να θεωρούν τη χαλάρωση ως χάσιμο χρόνου. Έχοντας μεγαλώσει και ανατραφεί με την υλιστική νοοτροπία πως πρέπει να είναι συνεχώς παραγωγικοί και χρήσιμοι, νιώθουν συχνά ενοχές αν αφιερώσουν λίγο χρόνο -και χρήμα- στον εαυτό τους και στην πνευματική και σωματική τους ευεξία.

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2007

5+1 sites για να σκοτώσετε (δημιουργικά) το χρόνο

Τετάρτη μεσημέρι, δύο ώρες και σαράντα λεπτά από τη στιγμή που θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει η συγγραφή αυτού του άρθρου. Ένα τελευταίο video στο YouTube, λίγο ακόμη χρώμα στο avatar μου, η τελευταία φωτογραφία της Τενερίφης στο site του Lonely Planet, άλλες δύο γραμμές από τη λίστα των άχρηστων πληροφοριών στο Bored.com. Ένα τελευταίο blog. Ένα τελευταίο άρθρο της Wikipedia. Πώς περνάει έτσι η ώρα;

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2007

Γυναικεία μόδα: 5 haute couture τάσεις της σεζόν

Κάθε σεζόν οι πασαρέλες πλημμυρίζουν από τα φρέσκα σχέδια των οίκων υψηλής ραπτικής που, θέλοντας και μη, δημιουργούν κάθε φορά τις εκάστοτε τάσεις της μόδας στα ρούχα και τα αξεσουάρ. Είναι όμως τόσα πολλά αυτά που πρέπει να προσέξει μία γυναίκα για να είναι in fashion αλλά κυρίως, για να μην υποπέσει σε στιλιστικά ατοπήματα. Οι ακόλουθες τάσεις απορρέουν από τις επιδείξεις των σπουδαιότερων σχεδιαστών στο χώρο της μόδας για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2007 και αναμφίβολα θα αποτελέσουν τον χρυσό πεντάλογο για κάθε σωστά προσανατολισμένη fashionista!

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2007

Στο μουσείο για... καφέ!

Η σταδιακή απομάκρυνση του κοινού από τα μουσεία, που άρχισε να παρατηρείται πριν από μερικά χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο, οδήγησε τους ιθύνοντες στην υιοθέτηση καινοτομικών μεθόδων (επανα)προσέγγισης.

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2007

Στοκχόλμη: Οταν το εξωτικό είναι... ”on ice”

Απομακρυσμένη τόσο γεωγραφικά όσο και συνειδησιακά από την κλασική Ευρώπη και τις εμβληματικές πόλεις της, η Στοκχόλμη αποτελεί έναν άσημο, ωστόσο, ”εξωτικό” τουριστικό προορισμό. Η εικόνα της σκανδιναβικής πρωτεύουσας, που ζει σε ήσυχους ρυθμούς, απόλυτης τάξης και κοινωνικής ευημερίας δεν απέχει από την πραγματικότητα, αλλά η ατμόσφαιρα της πόλης περικλείει πολλά περισσότερα απ’όσα χωρά η φαντασία του νοτιοευρωπαίου.

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2007

Giorgio Armani: Έχω την αισθητική μέσα μου

Ο Giorgio Armani, στα 73 του σήμερα, είναι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της γνωστής φίρμας και του οίκου lifestyle δημιουργιών, με 300 καταστήματα σε 39 χώρες.