Video

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019, 12:12

Σύγχρονες επεμβάσεις και minimal τεχνικές για την αντιμετώπιση του πόνου στο γόνατο και τη σπονδυλική στήλη

Η τάση στη σύγχρονη χειρουργική και ειδικότερα την Ορθοπαιδική είναι η χρήση minimal τεχνικών, ελάχιστης επεμβατικότητας.

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019, 09:39

Κρυομυόλυση: μια νέα πρωτοποριακή θεραπεία των ινομυωμάτων της μήτρας

Κρυομυόλυση: Μια πρωτοποριακή ελάχιστα παρεμβατική χειρουργική θεραπεία των ινομυωμάτων της μήτρας που επιτυγχάνει την αναίμακτη, ασφαλή και αποτελεσματική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των ινομυωμάτων και ταυτόχρονα την διατήρηση της μήτρας.

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, 09:48

Λειτουργική Ρινοπλαστική

Η σύγχρονη ρινοπλαστική είναι μία αισθητική επέμβαση με επανορθωτικό χαρακτήρα, που αφορά τη διόρθωση του σχήματος της μύτης.

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019, 11:32

LIVE μετάδοση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής

Στο πλαίσιο του 1ου κύκλου σεμιναρίων Λαπαροσκοπικών Κολεκτομών μεταδίδεται ζωντανά χειρουργική επέμβαση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής από την Υβριδική Αίθουσα Δ.

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019, 09:39

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ στην αιχμή των εξελίξεων στον τομέα της Ογκολογίας

Παρουσιάζονται εν συντομία οι σύγχρονες εξελίξεις της τεχνολογίας σε επίπεδο διαγνωστικής απεικόνισης όπως εφαρμόζονται στα νοσοκομεία ΥΓΕΙΑ-ΜΗΤΕΡΑ, ενώ γίνεται μια σύντομη αναφορά στις εξελίξεις της τεχνολογίας στις στοχευμένες θεραπείες, στην ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην ογκολογία και τέλος στους πυλώνες της τεχνολογίας στην σύγχρονη ιατρική όπως φαίνεται ότι διαμορφώνονται σήμερα.

Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019, 21:00

Ημερίδες 'Βήματα Ασθενών': Επιτυχής πορεία και το 2018

Οι ημερίδες «Βήματα Ασθενών» συνεχίστηκαν με επιτυχία και το 2018, με την πραγματοποίηση δύο ημερίδων που αφορούσαν, αφενός τα βιοομοειδή φάρμακα και αφετέρου το φλέγον θέμα που σχετίζεται με τα δικαιώματα των ασθενών και την προάσπισή τους.

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019, 10:58

Προηγμένη λαπαροσκόπηση γυναικολογικής πυέλου

Η λαπαροσκοπική χειρουργική πυελικού εδάφους και ο χειρουργός πυελικού εδάφους αποτελούν μια νέα υπερεξειδίκευση στη γυναικολογική χειρουργική και δένουν όλες τις υποειδικότητες της γυναικολογίας.

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019, 14:52

Νεότερες εξελίξεις στον γυναικολογικό καρκίνο

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί να προληφθεί με την εφαρμογή του προσυμπτωματικού ελέγχου με PAP τεστ και HPV DNA τεστ, ενώ ο εμβολιασμός έναντι του HPV είναι ασφαλής με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019, 09:44

Ζω, Κινούμαι και Τρέφομαι σωστά

Το πρόγραμμα με τίτλο «Ζω, Κινούμαι & Τρέφομαι σωστά» -μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα- έχει οργανωθεί από το Παιδοενδοκρινολογικό Τμήμα του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ αποκλειστικά για γονείς και παιδιά κι έχει ως στόχο κυρίως την αντιμετώπιση, αλλά και την πρόληψη του πολυπαραγοντικού φαινομένου της παχυσαρκίας.

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018, 21:04

Καρκίνος του παγκρέατος: Οι νέες δυνατότητες στην αντιμετώπισή του

Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι μια από τις πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμες περιπτώσεις. Μάλιστα, αυτή η μορφή καρκίνου είναι η πλέον επιθετική, ανάμεσα σε όλους τους όγκους.