Σημαντικό χαρακτηρίζει το κοινωνικό αποτύπωμα της πρωτοβουλίας για δωρεάν γονιδιακούς ελέγχους σε ογκολογικούς ασθενείς, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας.

Μιλώντας στο Iatronet, ο Κώστας Φωτάκης επισημαίνει πως η λειτουργία του Δικτύου Ιατρικής Ακριβείας για την Ογκολογία, προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε ασθενείς με συμπαγείς όγκους και αιματολογικές κακοήθειες.

Οι εξετάσεις θα διενεργούνται χωρίς χρέωση σε ασθενείς που παραπέμπονται από τους θεράποντες γιατρούς τους στις τέσσερις μονάδες του Δικτύου, δύο στην Αττική και από μία στη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον κ. Φωτάκη, πρόκειται για μία εμβληματική δράση του Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Παιδείας, για την οποία έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση μεγαλύτερη από 5 εκατομμύρια ευρώ και διετής διάρκεια υλοποίησης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας τονίζει πως η Πολιτεία προσπαθεί να στηρίξει την Κοινωνία να σταθεί όρθια μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

Σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, καθορίστηκε ο τρόπος με τον οποίο ο ασθενής θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Δίκτυο μέσω του δημόσιου συστήματος Υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο γενικός γραμματέας εξέδωσε πρόσφατα εγκύκλιο, με την οποία καθορίζεται η διαδικασία πρόσβασης στις υπηρεσίες του Δικτύου Ιατρικής Ακριβείας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Βακτήριο του στόματος ''λιώνει'' ορισμένους καρκίνους [μελέτη]
Μητσοτάκης: Είμαστε σύμμαχοι και όχι αντίπαλοι με τον ιατρικό κόσμο
Παγκόσμια ημέρα ιογενούς ηπατίτιδας. Ώρα για δράση