Video

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018, 15:32

Επικοινωνία και θετικά συναισθήματα

Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη την εξωστρέφεια όχι μόνο τις ημέρες των εορτών, που δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τυπική διαδικασία, με τις συνήθεις ευχές και ευγένειες.

Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018, 11:16

LIVE μετάδοση 7η ημερίδα Βήματα Ασθενών: Patient advocacy

Παρακολουθήστε ζωντανά την 7η ημερίδα Βήματα Ασθενών. Θα συζητήσουμε για τα δικαιώματα και την συνηγορία ασθενών (patient advocacy), ένα θέμα που απασχολεί άρδην τους ασθενείς που καθημερινά προσπαθούν να διεκδικήσουν την επίλυση των προβλημάτων τους, καθορίζοντας παράλληλα τις κατάλληλες δραστικές πρακτικές που θα τους οδηγήσουν στην ολοένα και καλύτερη και αποτελεσματική εξωστρέφεια.

Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018, 11:04

Σύγχρονες μέθοδοι αντιμετώπισης των προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης

Οι παθήσεις της σπονδυλικής στήλης είναι συχνές σε όλες τις ηλικίες. Ο Διευθυντής του Τμήματος Παθήσεων Σπονδυλικής Στήλης του νοσοκομείου Υγεία Δρ.

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018, 13:28

Χωρίς διάγνωση και θεραπεία πάσχοντες από διαπυητική ιδρωταδενίτιδα

Αποτελέσματα της πρώτης πανελλήνιας έρευνας για τη Διαπυητική Ιδρωταδενίτιδα. Το 34 τοις εκατό των πασχόντων από την νόσο δεν έχουν επισκεφθεί ιατρό, ακόμα και με την πάροδο 2 ετών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων, ενώ όσοι αναζητούν λύση επισκέπτονται διαφορετικές ιατρικές ειδικότητες ή πηγαίνουν σε μη ειδικό ιατρό, ενώ η διάγνωση γίνεται στον δερματολόγο.

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018, 11:32

Καρκίνος: αναγνωρίζοντας την πορεία της νόσου

Η ανάγνωση της βιολογίας του καρκίνου μάς έδωσε τη δυνατότητα να αναγνωρίσουμε την πορεία της νόσου ως μια εξελικτική διαδικασία που καθορίζεται από τη δυναμική της κακοήθειας και τη δυνατότητα να αναπτύσσει ανθεκτικούς κλώνους ξεπερνώντας τις θεραπείες.

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018, 11:07

LIVE μετάδοση λαπαροσκοπικής αριστερής κολεκτομής

Στο πλαίσιο του 31ου Πανελληνίου Χειρουργικού Συνεδρίου μεταδίδεται ζωντανά χειρουργική επέμβαση λαπαροσκοπικής αριστερής κολεκτομής από χειρουργική αίθουσα του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018, 13:15

Δράσεις ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του παγκρέατος

Η έγκαιρη διάγνωση του παγκρεατικού καρκίνου, μέσα από την ενημέρωση για τα συμπτώματά του, είναι ένας απο τους βασικούς στόχους των δράσεων που πραγματοποιεί η ελληνική «συμμαχία» φορέων της ογκολογικής επιστημονικής κοινότητας και των ασθενών, με αφορμή την 15η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο του παγκρέατος.

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018, 10:39

Αναίμακτη επέμβαση εγκεφάλου σε 6μηνο βρέφος

Χωρίς κρανιακή τομή και με τη χρήση τρισδιάστατου ενδοσκοπίου υψηλής ευκρίνειας, αντιμετωπίζονται πλέον περιστατικά με σοβαρές ανωμαλίες στο σύστημα ροής του εγκεφαλονωτιαίου υγρού.

Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018, 12:50

Νέος τρόπος αντιμετώπισης του καρκίνου με ανοσοθεραπεία

Η ανοσοθεραπεία είναι ένας εντελώς διαφορετικός τρόπος αντιμετώπισής του, καθώς σε αντίθεση με τη χημειοθεραπεία, δρα επί των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, για να τα βοηθήσει στη δράση τους εναντίον του καρκίνου.

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018, 13:35

Εμβόλιο προλαμβάνει την εκδήλωση έρπητα ζωστήρα

Σχεδόν όλοι οι ενήλικες (95 τοις εκατό), ηλικίας άνω των 50 ετών, βρίσκονται σε κίνδυνο να εκδηλώσουν έρπητα ζωστήρα, καθώς έχουν νοσήσει από ανεμευλογιά, κάποια στιγμή, νωρίτερα, στη ζωή τους.