Video

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018, 16:21

James Murphy: Πώς το glo μπορεί να μειώσει τις επιβλαβείς συνέπειες του καπνίσματος

Ο επικεφαλής Προϊόντων Μειωμένου Κινδύνου της British American Tobacco εξηγεί πώς το προϊόν θερμαινόμενου καπνού, glo™, που μόλις ήρθε στην Ελλάδα, παράγει λιγότερες τοξικές ουσίες σε σχέση με το τσιγάρο.

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018, 16:59

Καινοτόμο πρόγραμμα για ασθενείς με πολλαπλό μυέλωμα

Έχοντας στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της τον ασθενή με πολλαπλό μυέλωμα, η Amgen Hellas σε συνεργασία με την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία σχεδίασαν ένα ολοκληρωμένο και ταυτόχρονα καινοτόμο πρόγραμμα διαχείρισης της νόσου για τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδας, προσφέροντας συνολικά 250 αεροπορικά εισιτήρια μετ’επιστροφής για τις μετακινήσεις τους.

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018, 10:27

Εξελίξεις στην αντιμετώπιση του καρκίνου του νεφρού

Πρωτοποριακή τεχνική αφαίρεσης μόνο του όγκου σε καρκίνους του νεφρού με διατήρηση του υγιούς παρεγχύματος, με την τεχνολογία Firefly του ρομποτικού συστήματος DaVinci Xi και τη χορήγηση φθορίζουσας ουσίας ινδοκυανίνης ICG.

Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018, 17:25

Μίλια Ζωής - ΕΑΕ-AMGEN

Ένα άκρως κατατοπιστικό σποτ όπου εξηγείται το πρόβλημα των ασθενών που κατοικούν σε νησιά -το 5% των 1500 ασθενών της χώρας μας- και πως γεννήθηκε η ιδέα να διευκολυνθεί η πρόσβασή τους σε εξειδικευμένα κέντρα.

Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018, 10:27

Χρόνια φλεγμονώδης νόσος η ατοπική δερματίτιδα

Η ατοπική δερματίτιδα, μία μορφή εκζέματος, αποτελεί μία χρόνια φλεγμονώδη νόσο με συμπτώματα που συχνά παρουσιάζονται ως εξάνθημα στην επιφάνεια του δέρματος.

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018, 09:26

Οι δυνατότητες της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Νέες σύγχρονες δυνατότητες αποτελεσματικών λύσεων για χιλιάδες υπογόνιμα ζευγάρια στην πλήρως ανακαινισμένη μονάδα Institute of Life ΜΗΤΕΡΑ.

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018, 12:17

Σύγχρονη δυναμική υπερηχογραφία σε ύπτιο εργομετρικό ποδήλατο στο εργαστήριο καρδιολογικών υπερήχων του Νοσοκομείου Μητέρα

H σύγχρονη δυναμική υπερηχογραφία με φάρμακα ή με ύπτιο εργομετρικό ποδήλατο που πραγματοποιείται στο τμήμα καρδιολογικών υπερήχων του Νοσοκομείου 'Μητέρα' ανήκει στις εξειδικευμένες τεχνικές των υπερήχων καρδιάς και αποτελεί μία χρήσιμη μέθοδο για την πρώιμη ανίχνευση της στεφανιαίας νόσου, για την παρακολούθηση και την πρόγνωση ασθενών που ήδη πάσχουν από αυτήν αλλά και για την ενδελεχέστερη διερεύνηση ασθενών με σημαντικές παθήσεις των βαλβίδων της καρδίας.

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018, 13:43

Μακρύς ο δρόμος μέχρι την πλήρη συμμόρφωση με τον GDPR

Αν και ήδη έχουν περάσει 4 μήνες από την έναρξη εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (γνωστού ως GDPR), το ποσοστό συμμόρφωσης σε αυτόν είναι εξαιρετικά χαμηλό τόσο για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις όσο και για το δημόσιο τομέα.

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018, 11:56

Όλο και πιο επιτακτική η ανάγκη στρατηγικών μείωσης της βλάβης από το κάπνισμα

Λαμβάνοντας υπόψιν τη μεγάλη επίπτωση του καπνίσματος στην δημόσια υγεία αλλά και το γεγονός ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως θα συνεχίζουν να καπνίζουν έως το 2025, η ανάγκη για υιοθέτηση στρατηγικών «Μείωσης της Βλάβης» από το κάπνισμα γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική.

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018, 12:47

Δωμάτια τοκετών

Το ΜΗΤΕΡΑ ανταποκρινόμενο στην όλο και αυξανόμενη επιθυμία των νέων μητέρων για φυσικό τοκετό, έχει διαμορφώσει το πρώτο δωμάτιο φυσικού τοκετού, στο οποίο μπορεί να εξελιχθεί ο τοκετός στη ζεστασιά ενός οικείου για τη γυναίκα χώρου, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια που παρέχει ένα σύγχρονο Μαιευτήριο, όπως το ΜΗΤΕΡΑ.