Video

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016, 21:28

Η έγκαιρη διάγνωση συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της νόσου Alzheimer

Μελέτες πληθυσμών στην Ευρώπη και την Αμερική τα τελευταία χρόνια αποδεικνύουν ότι η επίπτωση της άνοιας μειώνεται ως αποτέλεσμα της αλλαγής του τρόπου ζωής και του ελέγχου των καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου (αρτηριακή υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, κάπνισμα, παχυσαρκία, υπερχοληστεριναιμία).

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016, 16:24

Εξελίξεις στην διάγνωση και την αντιμετώπιση των συγγενών καρδιοπάθειών

Στη Παιδοκαρδιολογική Κλινική και Συγγενών Καρδιοπαθειών, του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ αντιμετωπίζονται παιδιά με συγγενείς και επίκτητες παθήσεις της καρδιάς.

Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016, 11:59

Κέντρο Μαστού του ΜΗΤΕΡΑ

Το Κέντρο Μαστού του ΜΗΤΕΡΑ αναγνωρίστηκε ως πλήρες μέλος του "Breast Centres Network", του πρώτου διεθνούς δικτύου κλινικών αποκλειστικά για τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

Τρίτη, 02 Αυγούστου 2016, 09:28

Τμήμα Παιδιατρικής Ακτινολογίας του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ

Το Τμήμα Παιδιατρικής Ακτινολογία του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ προσφέρει μεγάλο φάσμα διαγνωστικών παιδιατρικών εξετάσεων και καλύπτει τις ανάγκες σε απεικόνιση από νεογνά μέχρι παιδιά 16 ετών.

Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2016, 16:59

Η τεχνολογία σύμμαχος των ψωριασικών

Η εφαρμογή "MyPso" είναι απλή και λειτουργική στη χρήση, επιτρέποντας σε όλους τους ανθρώπους με ψωρίαση να παρακολουθούν την πρόοδό τους με το πάτημα ενός κουμπιού.

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016, 14:15

Παραλίες: δεν είναι τασάκια!

Από τα 6 τρισεκατομμύρια αποτσίγαρα που παράγονται στον πλανήτη μας, τα 4,5 πετιούνται ανεξέλεγκτα στο περιβάλλον. Πέρα από το αντιαισθητικό θέαμα, τα φίλτρα των τσιγάρων χρειάζονται γενιές και γενιές για να αποδομηθούν πλήρως.

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016, 17:17

Νέο Τμήμα Λειτουργικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής Ρινός στο ΜΗΤΕΡΑ

Το νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ εγκαινιάζει εξειδικευμένο Τμήμα Λειτουργικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής Ρινός, με στόχο την ολοκληρωμένη φροντίδα ασθενών με λειτουργικά και αισθητικά προβλήματα στη μύτη.

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016, 15:26

Δυναμική ηχοκαρδιογραφία για την καρδιά

Η δυναμική ηχοκαρδιογραφία (stress echo) ανήκει στις νεότερες τεχνικές των υπερήχων καρδιάς και αποτελεί μία εξαιρετικά χρήσιμη μέθοδο για την πρώιμη και αξιόπιστη ανίχνευση της στεφανιαίας νόσου.

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016, 13:45

VHL: σωτήρια η έγκαιρη διάγνωση ενός όχι και τόσο σπάνιου νοσήματος

Το Von Hippel-Lindau (V.H.L.), είναι ένα σπάνιο γενετικό νόσημα που αντιστοιχεί στο 1/32.000 του πληθυσμού περίπου. Η έγκαιρη διάγνωσή του είναι σωτήρια ενώ όπως φαίνεται δεν είναι και τόσο σπάνιο αλλά κυρίως αδιάγνωστο.

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016, 17:35

Η ιστορία της Ελένης

H μαρτυρία της μάνας παιδιού με σύνδρομο Rett, που ήρθε από την Θεσσαλονίκη μαζί με το παιδί και τον άνδρα της ειδικά για την 2η ημερίδα του iatronet.