Video

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2015, 20:40

Νέες τεχνικές στις μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς

Την τελευταία δεκαετία το τοπίο στις μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς έχει αλλάξει σημαντικά, καθώς μια σειρά από νέες τεχνικές έχουν δοκιμαστεί και έχουν εδραιωθεί στην ιατρική πρακτική.

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015, 15:09

Σημαντική πρωτοβουλία ενημέρωσης για χρόνια δερματικά νοσήματα

Η εκστρατεία 'Αποκαλύψτε το Δέρμα σας - Skin to live in' αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία της Novartis Hellas που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, και φέρει τη στήριξη του Σωματείου Ασθενών με Ψωρίαση 'Καλυψώ'.

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015, 09:11

Ημέρα Καρδιάς 2015: Αντιμετωπίστε τους παράγοντες κινδύνου

Η καρδιαγγειακή νόσος εξακολουθεί να αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως παρά τις σημαντικές θεραπευτικές και επεμβατικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων.

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015, 13:26

Πώς θα προλάβουμε την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών επεισοδίων, επηρεάζουν όλες τις ηλικίες, άνδρες και γυναίκες και όλες τις κοινωνικές ομάδες και είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη για συστηματική εξάλειψη των παραγόντων κινδύνου που οδηγούν σε αυτά.

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015, 00:38

Τι συζητήθηκε στο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΙΕΑ

Θέματα, όπως η Εφαρμογή 'Καλών Πρακτικών' στην κλινική φροντίδα και στη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση, η ενδυνάμωση των ασθενών και η ανάπτυξη της σχέσης ιατρού- ασθενή, οι Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Υγείας (e-health) και ο ρόλος τους στο σύστημα υγείας, καθώς και αναφορά στις Κλινικές Μελέτες και τις δυνατότητες που παρέχουν για ανάπτυξη συζητήθηκαν φέτος στο 41ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών (ΙΕΑ).

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015, 22:32

Είναι δυνατή σήμερα η ανακατασκευή γεννητικών οργάνων στο εργαστήριο;

Με συνδυασμό δράσης της ιατρικής της βιολογίας και της μηχανικής, είναι πιθανό σύντομα, σε 1-2 χρόνια να δημιουργηθεί πέος από βλαστοκύτταρα στο εργαστήριο, όπως αναφέρει ο καθηγητής Sheikh Soren από την Κοπεγχάγη στο iatronet, ενώ ήδη υπάρχουν θετικά αποτελέσματα από σχετικές δοκιμές.

Τρίτη, 04 Αυγούστου 2015, 12:38

Ποια είναι η άσκηση των μοντέλων της Victoria’s Secret;

Αγαπημένη άσκηση των μοντέλων δεν είναι πλέον ούτε η γιόγκα ούτε το πιλάτες, αλλά η πυγμαχία! Γνωστή από το 5000 πχ, ενώ η ονομασία του αθλήματος προέρχεται απο το ρήμα πυγμαχαίω που σημαίνει 'μάχομαι με πυγμή'.

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015, 12:07

Πνευμονική Υπέρταση: μια σπάνια και πολύπλοκη νόσος

Η Πνευμονική Υπέρταση είναι μια σπάνια νόσος και η διαχείρισή της εξαιρετικά σημαντική και πολύπλοκη, για το λόγο αυτό είναι επιβεβλημένο οι ασθενείς να παρακολουθούνται από εξειδικευμένους γιατρούς στη νόσο και σε ειδικά κέντρα με καταρτισμένο υγειονομικό προσωπικό.

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015, 14:35

Να παντρευτεί κανείς ή να μην παντρευτεί;

Ο γάμος μπορεί να εξυπηρετεί κοινωνικές, θεσμικές, οικονομικές ανάγκες, αλλά η σημαντικότερη είναι η ψυχολογική, που έχει τις ρίζες της στους πρώτους χρόνους της ζωής μας.

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015, 11:39

Πως πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεταμόσχευση πέους παγκοσμίως

Ο πρώτος γιατρός που έχει επιτύχει μεταμόσχευση ανδρικού γεννητικού οργάνου παγκοσμίως παρουσίασε για πρώτη φορά διεθνώς, τη μέθοδό του, στη χώρα μας στο 2ο Συνέδριο Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας και Αναπαραγωγής που διοργάνωσε στη χώρα μας το Ανδρολογικό Ινστιτούτο και η Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας.