Video

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015, 11:22

Πολλαπλή σκλήρυνση παιδιών και εφήβων

Η Πολλαπλή Σκλήρυνση είναι μία χρόνια αυτοάνοση, φλεγμονώδης και εκφυλιστική νόσος του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος που πλήττει κυρίως νέους ενήλικες, ιδιαίτερα γυναίκες.

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015, 10:02

Πνευμονική Υπέρταση: δύσκολη η πρόσβαση στις θεραπείες

Ο χρόνος είναι ο πιο σημαντικός για τη ζωή του πάσχοντα με Πνευμονική Υπέρταση.'Η αργοπορία λόγω των διαδικαστικών στην Ελλάδα, η δυσκολία πρόσβασης στις θεραπείες και η άγνοια της νόσου είναι οι εχθροί στην άνιση μάχη μας' επισημαίνει η πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση Ιωάννα Αλυσανδράτου.

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015, 15:29

Ένας πολύτιμος οδηγός για ασθενείς με χρόνια νεφρική νόσο

Ο 'Οδηγός του Πολίτη με Χρόνια Νεφρική Νόσο' αναδεικνύει μια σειρά ζητημάτων που καλύπτουν τόσο αμιγώς επιστημονικά θέματα σχετικά με τη νόσο όσο και θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των ασθενών στην πρόσβασή τους στο Ελληνικό Σύστημα Υγείας.

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015, 13:54

Ημερίδα Ελληνικού Κολλεγίου Οφθαλμολογίας

Στην Ημερίδα του Ελληνικού Κολλεγίου Οφθαλμολογίας παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τεχνολογίες οι οποίες, με πολύ εύκολο και με μηδενικά επεμβατικό τρόπο, προσφέρουν εξαιρετικές πληροφορίες στο χειρουργό- οφθαλμίατρο για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων όρασης.

Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015, 10:33

15η Φεβρουαρίου Ημέρα Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας

Η Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας έχει στόχο την προσπάθεια υποστήριξηςτων παιδιών με καρκίνο. Αφορά την αποδοχή της νόσου, την αποδοχή του παιδιού που έχει καρκίνο, την ψυχολογική υποστήριξη του παιδιού που νοσεί αλλά και της οικογένειας του.

Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015, 16:34

Το φλερτ στη ζωή μας

Η έναρξη της επαφής δύο ανθρώπων γίνεται συνήθως μέσω της συμπεριφοράς του φλερτΦλερτάρω δεν σημαίνει πάντα έχω σχέση αλλά ότι “σχετίζεται” κανείς μ' έναν άνθρωπο, μπορεί απλώς να είναι για μερικά λεπτά, μια επικοινωνία μέσω την συμπεριφορά του φλερτ.

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015, 16:19

Δέσμευση του ΣΦΕΕ για στήριξη της νέας κυβέρνησης

Τη δέσμευση του ΣΦΕΕ, να στηρίξει τις προσπάθειες της νέας κυβέρνησης στο δύσκολο έργο των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων στην Υγεία, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ.

Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2015, 13:39

Ελπιδοφόρα μηνύματα για τους ασθενείς με κυστική ίνωση

Εξαιρετικά ελπιδοφόρα τα νέα τους τελευταίους μήνες για την θεραπεία της Κυστικής Ίνωσης. Οι γενετικές μεταλλάξεις που προκαλούν το νόσημα είναι περισσότερες από 1800, ενώ ο προγεννητικός έλεγχος είναι εφικτός με μοριακή ανάλυση DNA.

Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2015, 18:14

Όψεις πορσελάνης χωρίς τρόχισμα

Η αισθητική οδοντιατρική με τις όψεις χωρίς τρόχισμα χρησιμοποιεί την πιο υψηλή τεχνολογία που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο χώρο της αισθητικής οδοντιατρικής.

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015, 15:02

Γιατί παθαίνουμε κρίσεις πανικού;

Κρύος ιδρώτας, πονοκέφαλος, κόμπος στο λαιμό... Μήπως είναι η κρίση πανικού; Για το θέμα και για το πώς διαχωρίζονται τα παραπάνω, από την αγοραφοβία, μίλησε στο Ιατρονέτ ο ψυχίατρος Χρήστος Θελερίτης, τονίζοντας πως πρέπει πρώτα να γίνεται αξιολόγηση και επιβεβαίωση της διάγνωσης και στη συνέχεια το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί ψυχοθεραπευτικά.