Video

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015, 14:57

Τι είναι η σχιζοφρένεια;

Ο όρος σχιζοφρένεια χρησιμοποιείται για σύνδρομο το οποίο έχει μακρά διάρκεια, και στο οποίο παρουσιάζονται παραληρητικές ιδέες, αρνητικά συμπτώματα και λίγα συμπτώματα συναισθηματικού τύπου (μη συναισθηματική ψύχωση).

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015, 13:03

Σημαντική μείωση καρδιαγγειακών με συνδυασμό εζετιμίμπης/σιμβαστατίνης

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης IMPROVE-IT, ασθενείς που λάμβαναν το συνδυασμό εζετιμίμπης/ σιμβαστατίνης για τη μείωση της LDL-χοληστερόλης εμφάνισαν σημαντικά λιγότερα μείζονα καρδιαγγειακά συμβάματα συγκριτικά με τους ασθενείς που έλαβαν μονοθεραπεία με σιμβαστατίνη.

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015, 11:27

Γιατί τα γλυκά προκαλούν εξάρτηση;

Δεν είναι διόλου τυχαίο το γεγονός ότι πολύς κόσμος ξεσπάει στα γλυκά όταν βιώνει έντονες καταστάσεις, καθώς αυτά του δημιουργούν άμεση ευφορία και ψυχική ανάταση.

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015, 14:45

Site για τον παιδικό καρκίνο

Το karkinaki.gr είναι ένα site φτιαγμένο από γονείς που απευθύνεται κυρίως στους γονείς και σε όσους θέλουν να βοηθήσουν, να συμπαρασταθούν, να κατανοήσουν, να φροντίσουν το παιδί που νοσεί με καρκίνο αλλά και την οικογένειά του.

Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2015, 12:46

Τεχνικές για νεανικό λαιμό

Ο λαιμός είναι ίσως το πιο παραμελημένο σημείο της...ομορφιάς μας όπου κάνουμε ένα από τα πλέον συνηθισμένα μας λάθη. Είναι όμως και η περιοχή που έχει το πιο λεπτό, ευαίσθητο δέρμα επάνω στο οποίο ο χρόνος μπορεί να αφήνει πιο έντονα τα σημάδια του.

Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2015, 13:14

Ψυχολογία και αυτοάνοσα νοσήματα

Τα αυτοάνοσα επιδρούν στην ψυχολογία όπως τα περισσότερα χρόνια ιατρικά νοσήματα. Δεν σημαίνει όμως ότι όλοι οι ασθενείς με ένα αυτοάνοσο θα αναπτύξουν ψυχολογικά συμπτώματα στην πορεία της νόσου.

Πέμπτη, 01 Ιανουαρίου 2015, 13:18

Νέο spot του Συλλόγου για την Κυστική Ίνωση

Με ένα ιδιαίτερα ελπιδοφόρο μήνυμα ο Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την Ελληνική κοινωνία για το πιο συχνό κληρονομικό νόσημα στην χώρα μας, μια σοβαρή πολυσυστηματική νόσο με συχνές νοσηλείες και πολυδάπανες, χρονοβόρες και επίπονες φαρμακευτικές αγωγές.

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014, 11:23

Γιατί μελαγχολούμε την περίοδο των γιορτών;

Το βασικό αίτιο για την ύπαρξη της «μελαγχολίας των γιορτών» είναι τα αγχογόνα ερεθίσματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος ο οργανισμός την περίοδο αυτή και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορεί να αντεπεξέλθει.

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014, 10:40

Θεραπείες express πριν τις γιορτές!

Οι 'γρήγορες' και αποδοτικές συνεδρίες πριν από κάποιο γεγονός, όπως οι γιορτές αναφέρονται σε βαθύ καθαρισμό του δέρματος, peeling ελαφρό με οξέα, βαθύτερο με diamonds.

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014, 15:18

Νέα θεραπεία για το Άσθμα και τη ΧΑΠ

Οι κάτοικοι της χώρας μας που πάσχουν απο Άσθμα ή ΧΑΠ θα έχουν σύντομα πρόσβαση σε ένα νέο φάρμακο που θα βελτιώσει σημαντικά την καθημερινή τους ζωή.