Video

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012, 12:13

Σωστή διατροφή

Η καλοκαιρινή περίοδος σηματοδοτεί συνήθως το χρονικό εκείνο σημείο στο οποίο ο περισσότερος κόσμος αποφασίζει πως «πρέπει να προσέξει τη διατροφή του» ή «πρέπει να ξεκινήσει δίαιτα».

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012, 10:57

8 στα 10 που επισκέπτονται το Ι.Κ.Α. προσέρχονται για δωρεάν εμβολιασμό

Το πρόβλημα αποτελεί βόμβα για τη Δημόσια υγεία καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να επιστρέψουν σοβαρές ασθένειες, απειλητικές για τη ζωή, όπως ο τέτανος, ο κοκκύτης, η διεφθερίτιδα, η ιλαρά, η ερυθρά, η μηνιγγίτιδα και η ηπατίτιδα Β.

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012, 12:56

28 Ιουλίου 2012 Παγκόσμια Ημέρα για την Ηπατίτιδα

“Ηπατίτιδα: Είναι πιο κοντά από όσο νομίζεις. Γνώρισέ την. Αντιμετώπισέ την. Εξετάσου”Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης του Ήπατος προειδοποιεί ότι ο στιγματισμός των ασθενών αποτελεί τη μέγιστη απειλή για τον αγώνα ενάντια στην Ηπατίτιδα Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της φετινής 2ης Παγκόσμιας Ημέρας Ηπατίτιδας, που διοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας με σκοπό τον αποστιγματισμό, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού ώστε να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις για τη διάγνωση της νόσου.

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012, 16:47

Δυναμώστε την καρδιά σας πίνοντας μπίρα!

Τα δεδομένα που υπάρχουν παγκοσμίως από έρευνες για την επίδραση της κατανάλωσης της μπίρας, στη λειτουργία της καρδιάς και των αγγείων συγκριτικά με τα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά είναι ελάχιστα και στην αντίστοιχη βιβλιογραφία υπάρχει ένα μεγάλο κενό.

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012, 18:23

Η Ικαρία κρύβει τα μυστικά της μακροζωίας

Στο ‘μικροσκόπιο’ ερευνητών από όλο τον κόσμο βρίσκονται τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι της Ικαρίας, καθώς στον τρόπο ζωής τους αναζητούν οι ειδικοί τα μυστικά της μακροβιότητας!Περπάτημα, υγιεινή διατροφή, κοινωνικότητα, μεσημεριανή σιέστα αλλά και η αισιόδοξη διάθεση φαίνεται ότι αποτελούν κάποια από τα βασικά συστατικά της συνταγής για να φτάσει κάποιος στα βαθιά γεράματα με καλή υγεία.

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012, 13:00

Κληρονομικές παθήσεις του οφθαλμού - Οφθαλμική Γενετική

Η γενετίστρια Σμαράγδα Καμακάρη, εξηγεί ποιες είναι οι κληρονομικές παθήσεις του οφθαλμού. Μεταλλάξεις σε συγκεκριμένα γονίδια έχουν ενοχοποιηθεί για πολλές οφθαλμικές ασθένειες, όπως το γλαύκωμα, ο καταρράκτης, ο στραβισμός, οι δυστροφίες του κερατοειδούς και πολλές μορφές εκφύλισης του αμφιβληστροειδούς, όπως η μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια και η νόσος Stargardt.

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012, 12:41

ΣΦΕΕ: Ανήθικη η καθυστέρηση στις θεραπείες

Τη λήψη άμεσων μέτρων από την πολιτεία για τη στήριξη των ασθενών στη χώρα μας, ζήτησε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων (ΣΦΕΕ), κ.

Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2012, 14:20

Αποτελεσματικότερες θεραπείες της Λευχαιμίας και των Λεμφωμάτων

Σε αντίθεση με τους άλλους καρκίνους, οι λευχαιμίες και τα λεμφώματα εμφανίζουν κατά κανόνα μεγάλη ευαισθησία στη χημειοθεραπεία, στην ακτινοθεραπεία, στις στοχευμένες θεραπείες (όπου αυτές είναι διαθέσιμες) καθώς και στην ανοσοθεραπεία και για το λόγο αυτό υπάρχει η δυνατότητα ίασης, ακόμη και στις περιπτώσεις που η προσβολή του οργανισμού είναι εκτεταμένη.

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012, 17:11

Κυστική Ίνωση

Η Κυστική Ίνωση αποτελεί ένα συχνό κληρονομικό, πολυσυστηματικό νόσημα, ιδιαίτερα απειλητικό για τη ζωή, με κύρια εντόπιση στους πνεύμονες και στο πάγκρεας.

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012, 14:20

Σημαντικά κενά στις γνώσεις για την αντισύλληψη

Σημαντικά κενά στην ενημέρωση και στις γνώσεις των γυναικών για την αντισύλληψη έδειξαν τα βασικά ευρήματα από τη διεθνή διαδικτυακή έρευνα I Plan On … , στην οποία συμμετείχαν 4.