Τη λήψη άμεσων μέτρων από την πολιτεία για τη στήριξη των ασθενών στη χώρα μας, ζήτησε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων (ΣΦΕΕ), κ. Κωνσταντίνος Φρουζής, δηλώνοντας παράλληλα ότι ο ΣΦΕΕ μπορεί να αποτελέσει θεσμικό σύμβουλο της πολιτείας.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα των παρεμβάσεών της, χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις πρόσβασης στα φάρμακα για τους πολίτες.
Σήμερα, δεδομένων των οικονομικών συνθηκών και των λανθασμένων χειρισμών της Πολιτείας, πολλοί ασφαλισμένοι έμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς τα απαραίτητα για την υγεία φάρμακά τους.

Είναι φανερό πλέον, ότι η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ είναι ανεπαρκέστατη και ελλιπώς σχεδιασμένη για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών περίθαλψης των ασφαλισμένων.

‘Για πολλοστή φορά, η Πολιτεία είναι ανακόλουθη στις υποχρεώσεις της έχοντας αφήσει χρέη ετών προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις ενώ φάνηκε άδικη με τον τρόπο που χειρίστηκε το κούρεμα των ομολόγων μας. Τα αποτελέσματα αυτών των κινήσεων τα είδαμε όλοι. Ειδικά οι χρονίως ή βαριά πάσχοντες, βιώνουν με μεγάλη σκληρότητα την αδυναμία της Πολιτείας να τους παρέχει αυτά που δικαιούνται’, δήλωσε ο κ. Φρουζής.

Ο κ. Βασίλης Νειάδας, γενικός γραμματέας του ΣΦΕΕ, μίλησε για τους βραχυπρόθεσμους αλλά και μεσοπρόθεσμους στόχους που θα πρέπει να έχει η νέα κυβέρνηση στην πλήρωση των οποίων θέλει να αποτελεί πολύτιμο αρωγό.

‘Η νέα κυβέρνηση πρέπει άμεσα να Επανεξετάσει το θέμα των περικοπών στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας επιλύοντας το θέμα της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, ώστε να μπορέσει να παραμείνει βιώσιμο το σύστημα Υγείας, προς όφελος των ασφαλισμένων και των εταίρων του χώρου της Υγείας’, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κώστας Ευριπίδης, αντιπρόεδρος του ΣΦΕΕ, κάλεσε τη νέα κυβέρνηση ‘να προχωρήσει απαραίτητα στην αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, ώστε να ρυθμίσει άμεσα τα χρέη του Οργανισμού, όπως και των νοσοκομείων’, συμπληρώνοντας πως «ο ΕΟΠΥΥ οφείλει ήδη στις φαρμακευτικές εταιρίες πάνω από 500εκ. ευρώ και άλλο 1δις οφείλουν τα νοσοκομεία» (ΕΣΥ και στρατιωτικά).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η πρόσθετη ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση των κυττάρων
Ο ΙΣΑ είναι αντίθετος στην άσκηση ιδιωτικού έργου των ειδικευόμενων ιατρών
Αυξάνονται οι τιμές σε 580 φάρμακα [λίστα]