Video

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2012, 13:37

Αναφυλαξία και αλλεργικό σοκ

Ο Αλλεργιολόγος Ιωάννης Γαλατάς, μας εξηγεί τι είναι η ανοσοθεραπεία. Η απευαισθητοποίηση είναι μια μορφή θεραπείας των αλλεργικών παθήσεων που στοχεύει στην ίαση σε αντίθεση με τη συμπτωματική θεραπεία που στοχεύει στην αντιμετώπιση των κλινικών συμπτωμάτων.

Τρίτη, 03 Απριλίου 2012, 11:03

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ενδοκρινολογία

Κατά τη διάρκεια του 39ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού θα γινει παρουσίαση νέων θεραπευτικών μέσων για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης και του σακχαρώδη διαβήτη, ενώ θα πραγματοποιηθεί και λεπτομερής παρουσίαση των δυνατοτήτων αντιμετώπισης της νοσογόνου παχυσαρκίας, συμπεριλαμβανομένωνκαι των χειρουργικών επεμβάσεων, και την ιδιαίτερη σημασία της διαρκούς παρακολούθησης από τον θεράποντα Ενδοκρινολόγο,ο οποίος και είναι υπεύθυνος να συστήσει την ενδεδειγμένη για κάθε ξεχωριστό και ιδιαίτερο ασθενή θεραπεία.

Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012, 11:02

Η πρώτη επέμβαση καταρράκτη χωρίς νυστέρι στην Ελλάδα

Η επέμβαση καταρράκτη είναι η πιο συχνή επέμβαση που υποβάλλεται κάθε άνθρωπος στον πλανήτη, συνήθως στο τέλος της δεκαετίας των 60 ή μέσα στη δεκαετία των 70 τους.

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012, 11:58

Σωστός τρόπος δίαιτας

Ο Διαιτολόγος - Διατροφολόγος κ. Τάσος Παπαλαζάρου εξηγεί ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να χάσουμε μια για πάντα τα περισσευούμενα κιλά.

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012, 12:41

Εκστρατεία ενημέρωσης για την ηπατίτιδα C

H Ηπατίτιδα C είναι μια λοίμωξη του ήπατος που οφείλεται σε έναν ιό - τον ιό της Ηπατίτιδας C. Υπολογίζεται ότι 170 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από χρόνια Ηπατίτιδα C, ενώ 3-4 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις εμφανίζονται κάθε χρόνο.

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012, 10:27

Δισκοπλαστική με ενέσιμο gel

Ο ορθοπεδικός, χειρουργός σπονδυλικής στήλης κ. Ν. Μπενάρδος, μιλά για τον πόνο στη μέση και τη δισκοπλαστική.Η μέθοδος της δισκοπλαστικής με ενέσιμο gel, αντί για την κλασική χειρουργική, αντιμετωπίζει περιπτώσεις δισκοπάθειας στη σπονδυλική στήλη.

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012, 10:42

Το στρες από την οικονομική κρίση μπορεί να πυροδοτήσει την άνοια

Το έντονο στρες που προκαλεί η οικονομική κρίση στους ηλικιωμένους μπορεί να πυροδοτήσει το μηχανισμό της άνοιας. Καινούρια δεδομένα αποκαλύπτουν ότι προ της εμφάνισης της άνοιας, σε μεγάλο ποσοστό που ξεπερνά το 80 τοις εκατό, είχε υπάρξει ένα έντονα στρεσογόνο περιστατικό.

Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012, 12:41

Ψωρίαση

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Π.Α. κ. Δ. Ρηγόπουλος, εξηγεί ότι η ψωρίαση είναι μία χρόνια φλεγμονώδης πάθηση του δέρματος, που έχει σοβαρό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής του ασθενούς και σε ορισμένες σοβαρές περιπτώσεις στη συνολική υγεία του.

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012, 16:24

Δωρεά Νεφρών

Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού, είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για την δωρεά νεφρού.

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012, 14:25

Αλματώδης η αύξηση της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου

Δεκάδες χιλιάδες μοσχεύματα νεφρού χάνονται μαζί με αποθανόντες συνανθρώπους μας, πιθανούς δότες, ίσως γιατί δεν γνώριζαν πως μπορούσαν να προσφέρουν ζωή και μετά θάνατον.