Video

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012, 16:52

Δωρεάν εξετάσεις στο Αρεταίειο

Με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αρεταίειο θα προσφέρει δωρεάν σε ανασφάλιστες γυναίκες, γυναικολογική εξέταση καθώς και εξέταση κατά Παπανικολάου από το εξειδικευμένο προσωπικό της Β Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών την Τετάρτη και Πέμπτη 7- 8 Μαρτίου.

Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2012, 16:45

Πρόγραμμα ‘Δεύτερη γνώμη’ από ειδικούς του Harvard στην Αθήνα

Ένα νέο πρόγραμμα που εγκαινιάστηκε πρόσφατα από το Massachusetts General Hospital (MGH), τους Partners Healthcare International (PHI) και τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, θα δώσει τη δυνατότητα σε Έλληνες ασθενείς με διαγνωσμένα σύνθετα ή απειλητικά για τη ζωή ιατρικά προβλήματα τη δυνατότητα επανεξέτασης της περίπτωσής τους από κορυφαίους ιατρούς της Ιατρικής Σχολής του Harvard.

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012, 12:51

Το επώνυμο γενόσημο αποτελεί την μεγάλη ευκαιρία

Ο Θεόδωρος Κωλέτης, Πρόεδρος της Πανελληνίας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, μεταξύ άλλων αναφέρει, ότι το επώνυμο γενόσημο αποτελεί μεγάλη ευκαιρία τόσο για την Κοινωνική Ασφάλιση όσο και για την ανάπτυξη της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας.

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012, 11:37

Τα γενόσημα φάρμακα στη χώρα μας

Ο Παθολόγος κ. Σωτήρης Κ. Αδαμίδης, Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, μάς μιλά για τα γενόσημα φάρμακα στη χώρα μας, σχετικά με το πόσο ασφαλή και αποτελεσματικά είναι, καθώς και ποιες είναι οι διαδικασίες ελέγχου τους.

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012, 15:45

33 εκατομμύρια διαβητικοί στην Ευρώπη

Στην Ελλάδα, ο αριθμός των πασχόντων αγγίζει το 1 εκατομμύριο, εκ των οποίων το 10 τοις εκατό πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι (ινσουλινοεξαρτώμενοι), ενώ το 90 τοις εκατό από διαβήτη τύπου ΙΙ.

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012, 17:44

Μεγάλος κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία από τη χρήση των γενόσημων φαρμάκων

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει ότι κυκλοφορούν γενόσημα φάρμακα χωρίς επαρκείς ελέγχους και μελέτες και έχουν προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες σε ασθενείς Δημόσιων νοσοκομείων.

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012, 13:21

Η αλήθεια για τα εμφυτεύματα στήθους

Ο Δρ. Νικόλαος Α. Παπαδόπουλος, Πλαστικός Χειρουργός, Καθηγητής Πανεπιστημίου Μονάχου, μιλά για την αποκατάσταση του μαστού.

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012, 13:32

Συγγενείς καρδιοπάθειες

Οι συγγενείς καρδιοπάθειες είναι ένας ευρύς όρος, ο οποίος περιλαμβάνει ένα φάσμα καρδιακών ατελειών (ελλειμάτων), που οφείλονται στη μη φυσιολογική διάπλαση και ανάπτυξη της καρδιάς ή των αγγείων που βρίσκονται κοντά στη καρδιά κατά τη διάρκεια της εμβρυικής ζωής.

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012, 14:26

Το μέλλον στην αιμοκάθαρση και τη μεταμόσχευση νεφρών

Τα τελευταία χρόνια η βιοτεχνολογία έχει επικεντρωθεί στην αναζήτηση τεχνικών υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας, που να προσομοιάζουν με τη φυσιολογική νεφρική λειτουργία.

Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012, 15:06

Προσοχή στο διαβητικό πόδι! 3.000 ακρωτηριασμοί το χρόνο

Mία από τις συχνότερες και σοβαρότερες επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη αποτελεί και το διαβητικό πόδι, το οποίο ευθύνεται για τον ακρωτηριασμό των κάτω άκρων κάποιου συνανθρώπου μας κάθε 30 δευτερόλεπτα σε παγκόσμιο επίπεδο!Οι κύριοι παράγοντες που οδηγούν στον ακρωτηριασμό είναι τα έλκη των κάτω άκρων και η γάγγραινα, που οφείλεται σε απόφραξη αγγείου η οποία οδηγεί, τελικά, το πόδι, ή ένα δάκτυλο, σε νέκρωση.