Ένα νέο πρόγραμμα που εγκαινιάστηκε πρόσφατα από το Massachusetts General Hospital (MGH), τους Partners Healthcare International (PHI) και τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, θα δώσει τη δυνατότητα σε Έλληνες ασθενείς με διαγνωσμένα σύνθετα ή απειλητικά για τη ζωή ιατρικά προβλήματα τη δυνατότητα επανεξέτασης της περίπτωσής τους από κορυφαίους ιατρούς της Ιατρικής Σχολής του Harvard.

Το Ολοκληρωμένο Διεπιστημονικό Πρόγραμμα Θεραπευτικής Υποστήριξης (CMTS) επιτρέπει στον Έλληνα ασθενή μια εναλλακτική αξιολόγηση της περίπτωσής του από το Massachusetts General Hospital (MGH) χωρίς να φύγει από το σπίτι του.

Με το Ολοκληρωμένο Διεπιστημονικό Πρόγραμμα Θεραπευτικής Υποστήριξης (CMTS) ιατροί του μεγαλύτερου πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Ιατρικής Σχολής του Harvard συνεργάζονται με Έλληνες συναδέλφους τους πάνω σε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα θεραπείας για τους ασθενείς που θα μετέχουν σε αυτό. Μέσω τεχνολογίας Τηλεϊατρικής (τηλεδιάγνωση, τηλεδιάσκεψη, τηλεπαρουσία) ο φάκελος του ασθενούς μεταφέρεται στις Η.Π.Α εντός 48 ωρών, οι ιατροί από τα δύο νοσοκομεία μπορούν να πραγματοποιήσουν συμβούλιο και να σταλεί επίσημη απάντηση από το MGH μέσα στις επόμενες ημέρες. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, η ιατρική ομάδα του MGH μπορεί να παρακολουθήσει ακόμα και την πιθανή χειρουργική επέμβαση του ασθενούς εφόσον αποφασιστεί κάτι τέτοιο. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται μέσω του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στο Μαρούσι και του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης και είναι προσιτό σε όλους τους Έλληνες ασθενείς.

Το Ολοκληρωμένο Διεπιστημονικό Πρόγραμμα Θεραπευτικής Υποστήριξης λειτουργεί σαν μια διεθνής τηλεϊατρική κλινική προσφέροντας στους Έλληνες ιατρούς και τους ασθενείς τους πρόσβαση στους παγκοσμίου βεληνεκούς εξειδικευμένους ιατρούς του Massachusetts General Hospital. Οι Έλληνες ιατροί ως θεράποντες, διατηρούν τον έλεγχο της συμβουλευτικής διαδικασίας, προάγοντας όμως μέσω του CMTS τη συνεργασία, την ομαλή έκβαση και την άνεση των ασθενών. Ο στόχος του CMTS είναι να αναβαθμιστεί η ποιότητα της περίθαλψης που παρέχεται στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση σύνθετων ασθενειών και ως εκ τούτου να μειώσει την ανάγκη των ασθενών να ταξιδέψουν στο εξωτερικό στην αναζήτηση της βέλτιστης δυνατής θεραπευτικής αντιμετώπισης.

Ο κ. Γιώργος Βέλμαχος, Καθηγητής Χειρουργικής, Harvard medical School, Διευθυντής Μονάδας τραύματος, επείγουσας χειρουργικής και αυξημένης φροντίδας στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης, στη Βοστόνη, εξηγεί τη φιλοσοφία της λειτουργίας μιας διεθνούς τηλεϊατρικής κλινικής στην Ελλάδα. Αναφέρεται στη συχνότητα επισκέψεων στο εξωτερικό Ελλήνων ασθενών για δεύτερη γνώμη και στη σημασία του διεθνούς κύρους του Κέντρου.

Ο δρ. Andrew Warshaw, καθηγητής Χειρουργικής του Χάρβαρντ, διευθυντής Χειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης και ένας από τους επιστημονικούς διευθυντές του προγράμματος, εξηγεί πόσο σημαντικό είναι ορισμένα περιστατικά να αναζητούν δεύτερη γνώμη και ποια είναι τα οφέλη για τους Έλληνες ασθενείς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η πρόσθετη ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση των κυττάρων
Ο ΙΣΑ είναι αντίθετος στην άσκηση ιδιωτικού έργου των ειδικευόμενων ιατρών
Αυξάνονται οι τιμές σε 580 φάρμακα [λίστα]