Αισιόδοξες ανακοινώσεις

Την τεράστια προσφορά των γιατρών και του προσωπικού στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και των υπολοίπων δομών υγείας του νησιού μας, αναγνώρισε και εξήρε...

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016, 16:38
εφημερίδα δημοκράτης

Την τεράστια προσφορά των γιατρών και του προσωπικού στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και των υπολοίπων δομών υγείας του νησιού μας, αναγνώρισε και εξήρε κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.
«Οι άνθρωποι αυτοί, στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, αναδεικνύοντας το ανθρώπινο πρόσωπο του επιστημονικού μας προσωπικού, σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη τόσο με την έξαρση του προσφυγικού, όσο και με την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης.
Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης, παρουσιάστηκε με πολύ ανάγλυφο τρόπο εδώ στη Μυτιλήνη και αυτό οφείλουμε κάθε φορά να το υπογραμμίζουμε. Αποδείξαμε σε ολόκληρη την Ευρώπη ότι δεν χρειάζονται πάντα χρήματα, αν και είναι απαραίτητα και αυτά, για να δείξει κανείς ανθρωπιά και αλληλεγγύη, αλλά αρκεί να υπάρχει αγάπη για το συνάνθρωπο και ανεπτυγμένο το αίσθημα του καθήκοντος».

ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ
Ο Υπουργός απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αναφέρθηκε αναλυτικά σε προβλήματα και ζητήματα που αφορούν το Νοσοκομείο, το ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας της Λέσβου, ενώ παραδέχθηκε ότι η μεγαλύτερη πληγή αυτή τη στιγμή στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, είναι το γεγονός ότι δεν επαρκεί το ανθρώπινο δυναμικό.
«Αυτή ήταν η μεγαλύτερη αγωνία που εξέφρασαν σήμερα οι εργαζόμενοι και γιατροί στο δημόσιο νοσοκομείο που επισκέφθηκα. Εξήγησα ότι φέτος για πρώτη φορά, έχουμε αυξημένο προϋπολογισμό στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Το όριο δαπανών μας έχει αγγίξει το 1,66 δις ευρώ περίπου.
Σε πρώτη φάση, ολοκληρώθηκαν οι προσλήψεις 985 ατόμων μόνιμου προσωπικού, ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν κι άλλες. Συγκεκριμένα, σχεδιάζουμε για τη συνέχεια πρόσληψη 2.440 εργαζομένων, γιατρών και λοιπού προσωπικού. Απ’ αυτούς, οι 760 είναι μόνιμοι γιατροί, που θα προσληφθούν σε όλες τις δομές υγείας. Συμπληρωματικά θα ενισχυθεί το προσωπικό στα νοσοκομεία με 500 άτομα για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Για τη ΜΕΘ Μυτιλήνης έχουν προβλεφθεί 8 θέσεις, 2 γιατρών και 6 νοσηλευτών.

ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ link
http://www.dimokratis.gr/index.php?article=2016-6-11_aisiodoxes_anakoinoseis

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ