Α. Βάκαλος: « Συνεχής η μέριμνα των Σερραίων γιατρών για τους Πρόσφυγες”

Συνεχίζεται η φιλοξενία των προσφύγων στις εγκαταστάσεις του ΚΕΓΕ Σερρών, η παρουσία των υγειονομικών αρχών και του ιατρικού προσωπικού των ΜΚΟ...

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2016, 14:02
καθημερινοσ παρατηρητησ


Συνεχίζεται η φιλοξενία των προσφύγων στις εγκαταστάσεις του ΚΕΓΕ Σερρών, η παρουσία των υγειονομικών αρχών και του ιατρικού προσωπικού των ΜΚΟ είναι συνεχείς, ωστόσο οι αρμόδιοι φορείς βρίσκονται σε επιφυλακή για την πρόληψη και αποφυγή κρουσμάτων μεταδοτικών ασθενειών στον χώρο .

Όπως μας ανέφερε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών κ. Άγγελος Βάκαλος μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιαστεί κρούσματα κάποιας επικίνδυνης μεταδοτικής ασθένειας όμως θα πρέπει να υπάρξει επαγρύπνηση και να διασφαλιστεί η τήρηση των κανονισμών υγιεινής ώστε να αποφευχθούν «δυσάρεστες εκπλήξεις» στο μέλλον μιας και βαδίζουμε προς τον χειμώνα. Επιπλέον θα πρέπει να πραγματοποιηθούν και οι απαραίτητοι εμβολιασμοί.


Καθημερινή η παρουσία μέχρι να έρθουν οι ΜΚΟ



Όσον αφορά την παρουσία των Σερραίων γιατρών στο ΚΕΓΕ ο κ. Βάκαλος μας τόνισε: «Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε, ενημερωθήκαμε εκ των υστέρων αφού είχαν έρθει και όχι επίσημα, μας ενημέρωσαν προφορικά.

Δεν είχαμε καμία επίσημη ενημέρωση. Παρ ότι ήταν μέρες όπου πάνω από τα μισά μέλη μας βρισκόντουσαν σε διακοπές όσοι ήμασταν εδώ συγκεντρωθήκαμε και πήγαμε να δούμε τι γίνεται και καθημερινά πηγαίναμε κάθε μέρα μία ομάδα 3-4 γιατρών εξετάζαμε υπό στοιχειώδεις συνθήκες σε ένα αντίσκηνο, αγοράσαμε με έξοδα του Συλλόγου τα όργανα και τα υλικά που χρειαζόμασταν. Η δουλειά μας συνεχίστηκε για 15 μέρες και περισσότερο, μετά άρχισαν να εμφανίζονται κάποιες ιατρικές ομάδες από ΜΚΟ».



20 χημικές τουαλέτες

Τέλος αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων ο κ. Πρόεδρος είπε: «Οι περισσότεροι μένουν σε σκηνές, το 1/3 μένει σε κάποια δωματιάκια που υπήρχαν εκεί και σε κάποιους κλειστούς χώρους οι οποίοι ήταν εγκαταλελειμμένοι επί χρόνια, καθαρίστηκαν και έγινε μία προσπάθεια να επισκευαστούν πρόχειρα. Υπάρχουν 20 χημικές τουαλέτες που αδειάζουν και καθαρίζουν καθημερινά. Υπάρχουν μόνο 6-8 ντους τα μισά για άνδρες, τα μισά για γυναίκες. Έχουν κατασκευαστεί πρόσφατα κάποιες γούρνες στην αυλή όπου μπορούν να πλένουν τα πιάτα και τα ρούχα τους. Το νερό έχει ελεγχθεί από την ΔΕΥΑΣ και είναι ασφαλές. Έχουν έρθει 15 οικίσκοι πρέπει να έρθουν μερικά ακόμα ώστε όλοι να στεγαστούν πριν έρθει ο χειμώνας».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ


ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ