Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Τριχόπτωση: Ποιες παθήσεις κρύβει;

Ορμονικοί παράγοντες, λοιμώξεις και φάρμακα είναι ορισμένοι παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε φαλάκρα. Δείτε άλλα αίτια απώλειας μαλλιών και αποκρυπτογραφήστε το δυσάρεστο φαινόμενο.

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Μυρωδιές στις πτήσεις: Είναι τοξικές;

Τα ‘’fume events’’, που προέρχονται από τα συστήματα συμπίεσης και εξαερισμού των αεροσκαφών είναι τοξικές ουσίες, οι οποίες εισέρχονται στο ανθρώπινο νευρικό σύστημα προκαλώντας βλάβες.

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

Τρία μικρά μυστικά για ηρεμία και υγεία

Ποια είναι τα τρία μυστικά που μπορούν να επηρεάσουν θετικά την ψυχολογική και τη βιολογική κατάσταση του ανθρώπου; Τι δείχνουν οι έρευνες.

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

Πλύσιμο χεριών στα παιδιά: Ποιες περιοχές είναι γεμάτες μικρόβια

Η λαβή της οδοντόβουρτσας, τα πατώματα και τα ζώα φιλοξενούν μικρόβια που μπορούν να μολύνουν τα παιδιά. Ποιες περιοχές χρειάζονται προσοχή.

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

Μειωμένη ερωτική επιθυμία στον άντρα: Αίτια και θεραπεία

Η διαταραχή σεξουαλικής επιθυμίας μπορεί να είναι αποτέλεσμα χρόνιου στρες, άγχους, κατάθλιψης, ή έκφραση εχθρότητας και δυσφορίας. Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η έλλειψη όρεξης για σεξ.

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

Στοματική υγεία: Γνωρίζετε το σωστό και το λάθος;

Πρέπει να βουρτσίζω τα δόντια μου αμέσως μετά το φαγητό; Μετά το βούρτσισμα θα πρέπει να χρησιμοποιώ αντισηπτικά με οινόπνευμα ή στοματικά διαλύματα; Μύθοι και αλήθειες για τη στοματική υγιεινή.

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Ροχαλητό: Αιτίες που το προκαλούν και τρόποι αντιμετώπισης

Το ροχαλητό μπορεί να κρύβει κάποια δυσλειτουργία του οργανισμού. Ποιοι παράγοντες το προκαλούν ή το επιδεινώνουν; Απλοί τρόποι για να το αντιμετωπίσετε.

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

Κατάθλιψη και φαγητό: Πώς σχετίζονται;

Πώς επηρεάζει η κατάθλιψη την όρεξή μας για φαγητό; Ποιες ειδικότητες ειδικών πρέπει να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τι να κάνουμε.

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

Γιατί τα παιδιά λένε ψέματα;

Ποιες είναι οι αιτίες που τα παιδιά λένε ψέματα; Τι σημαίνουν τα ψέματα των μεγαλύτερων παιδιών; Πώς πρέπει να φερθούν οι γονείς στο παιδί που ψεύδεται.

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Γόβα στιλέτο: Ποια προβλήματα κρύβει;

Τα ψηλά τακούνια μπορεί να δημιουργήσουν πόνους στα πέλματα, φλεγμονές, διαστρέμματα ή οσφυαλγία. Ποια είναι τα ιδανικά παπούτσια για τη γυναίκα;