Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014

Γυναικολογικά προβλήματα μετά τις διακοπές: Τι να προσέξετε

Τα γυναικολογικά προβλήματα κάνουν αισθητή την παρουσία τους προς το τέλος των διακοπών ή μετά την επιστροφή απ’ αυτές. Γι’ αυτό ο Σεπτέμβρης κρίνεται ως ο καλύτερος μήνας να επισκεφθεί μια γυναίκα τον γυναικολόγο της.

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014

Συμβουλές για τον ύπνο του μωρού

Αν το μωρό σας χασμουριέται, μάλλον θα γνωρίζετε ότι είναι ώρα για ύπνο. Όμως υπάρχουν και άλλες ενδείξεις: Το τρίψιμο των ματιών, το κλάμα και η ταραχή μπορεί να είναι ενδείξεις νύστας.

Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2014

Οι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των μυοσκελετικών παθήσεων

Οι μυοσκελετικές είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία παθήσεων, που, πλην όλων των άλλων, υποβαθμίζουν σημαντικά και την ποιότητα ζωής των πασχόντων. Για τη θεραπεία τους υπάρχουν διάφορα μέσα, κάποια εκ των οποίων χαρακτηρίζονται 'φυσικά'. Ποια είναι αυτά και σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυνται;

Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2014

Παιδί και παθήσεις ματιών: όσα πρέπει να ξέρουμε

Πόσο σημαντική είναι η εξέταση από οφθαλίατρο στα παιδιά; Σε ποια ηλικία πρέπει να γίνεται και πόσο απαραίτητη είναι;

Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2014

10+1 μυστικά για την ομαλή μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό

Η έναρξη φοίτησης στην Α' Δημοτικού θεωρείται μετάβαση - ορόσημο, καθοριστική για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Είναι περίοδος σημαντικών αλλαγών που προκαλεί ανάμικτα συναισθήματα σε όλους.

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Πώς να ξεκινήσεις τη μέρα σου με μια μεγάλη δόση χαλάρωσης

Ο τρόπος με τον οποίο ξεκινάμε την ημέρα μας κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικός. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να χαλαρώσετε το σώμα σας, να αδειάσετε το μυαλό σας από αρνητικές σκέψεις και να θέσετε στόχους.

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Περίεργα αίτια που μας προκαλούν πόνο

Το πορτοφόλι, τα έξυπνα τηλέφωνα και οι σαγιονάρες μπορούν να αποτελέσουν αιτία πόνου! Ας δούμε τους υπόλοιπους υπεύθυνους.

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Δερματοπάθειες μετά το καλοκαίρι

Οι πανάδες, οι κηλίδες, το μολυσματικό κηρίο, η μολυσματική τέρμινθος, οι μυρμηγκιές, οι μηκητιάσεις και οι ευρυαγγείες προσώπου είναι δερματικές παθήσεις που μπορεί να μας απασχολήσουν μετά το καλοκαίρι. Ας δούμε πώς αντιμετωπίζονται.

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης;

Η πορεία προς την εμμηνόπαυση συνοδεύεται από σωματικά συμπτώματα για τη γυναίκα. Ποια είναι αυτά και πώς μπορεί να τα αντιμετωπίσει;

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Πόσο κινδυνεύουμε από τις ηλεκτρονικές συσκευές μας;

Καλό είναι να προσπαθήσουμε να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία με ασφάλεια, έτσι ώστε να προστατεύσουμε όσο μπορούμε την υγεία μας από τις δυσάρεστες επιπτώσεις που μπορεί να έχει η τεχνολογία στον άνθρωπο.