Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 09 Απριλίου 2013

Άφθες στη γλώσσα

Οι άφτρες ή άφθες της γλώσσας, όπως αποκαλούνται ιατρικώς, είναι λύσεις της συνέχειας του βλεννογόνου της γλώσσας που συνοδεύονται από πόνο ή κάψιμο.

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013

Καρκίνος του πρωκτού: Παράγοντες κινδύνου και θεραπεία

Ο καρκίνος του πρωκτού είναι μιά νόσος, η συχνότητα της οποίας αυξάνει σημαντικά λόγω της ευρείας διάδοσης του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV).

Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013

Τριχόπτωση και αλωπεκίες: Αίτια και θεραπείες

Συνηθισμένα αίτια τριχόπτωσης είναι εκτός από το στρες, η εποχικότητα, η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, η σιδηροπενία, η λοχεία και η διακοπή αντισυλληπτικών, η λήψη κάποιων φαρμάκων, εξαντλητικές δίαιτες και τέλος η κληρονομικότητα.

Πέμπτη, 04 Απριλίου 2013

Κατάθλιψη: Η ψυχική νόσος της εποχής μας

'Ολο και πιο συχνά όταν όλοι μεταξύ μας ρωτάμε με φιλικό ενδιαφέρον ‘τι κάνεις; Πώς είσαι; ‘ παίρνουμε την απάντηση ‘Δεν είμαι καλά με όλα αυτά που συμβαίνουν, έχω κατάθλιψη’.

Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013

Τεστ Παπ και εμμηνόπαυση

Το τεστ παπ που πραγματοποιούν όλες οι γυναίκες κάθε χρόνο είναι το μοναδικό τεστ που προλαμβάνει τον καρκίνο. Τι γίνεται στην εμμηνόπαυση;

Τρίτη, 02 Απριλίου 2013

Λεπτές όψεις πορσελάνης για ωραίο χαμόγελο!

Οι όψεις χωρίς τρόχισμα χρησιμοποιούν την πιο hi-tech τεχνολογία που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο χώρο της αισθητικής οδοντιατρικής.

Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013

Tι είναι οι ειδικές μαθησιακές διαταραχές;

Οι ΕΜΔ μπορούν να εμφανιστούν με πολλές μορφές, πρέπει να γίνονται αποδεκτές ως μια ειδική κατάσταση τόσο από το σχολείο όσο και από την οικογένεια και να αντιμετωπίζονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Πολύποδες και ινομυώματα: Τα συμπτώματα και η αντιμετώπιση

Μια γυναίκα στις δέκα θα εμφανίσει πολύποδες και μία στις τρεις ινομυώματα. Η έγκαιρη αντιμετώπισή τους είναι απαραίτητη ώστε να μην προκαλέσουν περαιτέρω προβλήματα.

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

Πώς προστατευόμαστε από τις αλλεργίες της άνοιξης

Λόγω της ανθοφορίας των φυτών και των συχνών αποδράσεων στην εξοχή, οι αλλεργίες είναι ιδιαίτερα συχνές κατά την Άνοιξη. Ορισμένες μορφές αλλεργίας (π.χ. αλλεργικό shock από τσίμπημα μέλισσας) ενδέχεται να απειλήσουν ακόμα και τη ζωή.

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Δίαιτα και άσκηση κατά της χοληστερίνης

Έχει αποδειχτεί ότι η αύξηση της χοληστερόλης είναι ένας από τους προδιαθεσικούς παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα νόσησης από στεφανιαία νόσο, τη σύγχρονη μάστιγα του 20ου αιώνα.