Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Δίαιτα και άσκηση κατά της χοληστερίνης

Έχει αποδειχτεί ότι η αύξηση της χοληστερόλης είναι ένας από τους προδιαθεσικούς παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα νόσησης από στεφανιαία νόσο, τη σύγχρονη μάστιγα του 20ου αιώνα.

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Καρδιοχειρουργική: Νέα σημαντικά βήματα προόδου

Η έρευνα στην καρδιοχειρουργική προσφέρει διαρκώς νέες και, πολλές φορές, εντυπωσιακές δυνατότητες. Ποιες είναι οι σπουδαιότερες εξελίξεις σήμερα και σε ποιους απευθύνονται;

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Πλαστική χειρουργική περιοδοντίου

Το χαμόγελό μας είναι το πιο αντιπροσωπευτικό μας χαρακτηριστικό και αντανακλά τα επίπεδα της αυτοπεποίθησης μας. Τυχαίνει συχνά ο οδοντιατρικός ασθενής να μη νιώθει άνετα με το χαμόγελό του και να αποφεύγει να χαμογελά με ανοιχτό το στόμα εξαιτίας προβλημάτων με τα δόντια του.

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Παιδί και οδοντιατρική φροντίδα

Η Παιδοδοντιατρική αποτελεί κλάδο της οδοντιατρικής επιστήμης που επικεντρώνεται στην φροντίδα παιδιών, εφήβων και ατόμων με ειδικές ανάγκες μέσα από την εφαρμογή των κατάλληλων ψυχολογικών τεχνικών έτσι ώστε να προλαμβάνονται οι φοβικές συμπεριφορές.

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Σε τι μας βοηθά η ψυχοθεραπεία;

'Oταν βρισκόμαστε σε κατάσταση αυθορμητισμού, είμαστε 'συντονισμένοι' και σε επαφή με τον πραγματικό μας εαυτό, έτσι ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιούμε το δυναμικό μας με τον ωφελιμότερο τρόπο.

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Ιστολογική Σάρωση του Προστάτη: Αξιόπιστη βιοψία για σωστή απόφαση

Με τη νέα μέθοδο μπορεί να απεικονισθούν για πρώτη φορά στο διορθικό υπερηχογράφημα έστω και μικρές περιοχές ύποπτες για κακοήθεια του προστάτη με αξιοπιστία άνω του 95%.

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: Διάγνωση και θεραπεία

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος χρήστης Η/Υ ζητά την βοήθεια ειδικού για να αντιμετωπίσει τον πόνο που νιώθει στην εσωτερική πλευρά του καρπού του, συνοδευόμενο από μουδιάσματα των δακτύλων του. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για μία πάθηση που ονομάζεται Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα.

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Άγχος και ταχυκαρδία

Το άγχος αλλοιώνει την ικανότητα προσαρμογής του ατόμου στην καθημερινότητα. Υπό την επήρεια του άγχους, η ταχυκαρδία είναι ιδιαιτέρως συχνό σύμπτωμα.

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

Όψιμα πρόωρα νεογνά: Τα μωράκια που χρειάζονται περισσότερη φροντίδα

Τα μωρά που γεννιούνται μεταξύ της 34ης και της 37ης εβδομάδας κύησης και αποκαλούνται όψιμα πρόωρα, μοιάζουν καθ’ όλα φυσιολογικά. Ποια προβλήματα παρουσιάζουν συνήθως και πώς τα αντιμετωπίζουμε;

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Επαναλαμβανόμενες μυκητιάσεις: γιατί συμβαίνουν, πώς προλαμβάνονται, πως αντιμετωπίζονται

Οι επαναλαμβανόμενες μυκητιάσεις έχουν ως συμπτώματα: κνησμό, ερυθρότητα, λευκά κολπικά υγρά.