Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Αόρατη Ορθοδοντική για ενήλικες – Αόρατα Σιδεράκια

Aκόμα και για τους αυτούς που δεν έβαλαν σιδεράκια στην εφηβεία και δεν θα ήθελαν να το δοκιμάσουν σαν ενήλικες, υπάρχει η λύση για να ισιώσουν τα δόντια.

Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013

'Αγχος και ζάλη: Ποια είναι τα σωματικά συμπτώματα

Το άγχος αλλοιώνει την ικανότητα προσαρμογής του ατόμου στην καθημερινότητα. Ο ειδικός παθολόγος εμπλέκεται με τις αγχώδεις διαταραχές, όταν κατά τη διάρκεια της αγχώδους διαταραχής εμφανίζονται σωματικά συμπτώματα. Ποια είναι;

Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013

Αυξητική στήθους

Κάθε γυναίκα είναι µοναδική όσον αφορά στον τύπο του σώµατός της, αλλά και στις προσδοκίες της. Γι΄αυτό και είναι ιδιαίτερα σηµαντική η συζήτηση µε την ασθενή προεγχειρητικά και η ύπαρξη επικοινωνίας και κατανόησης µεταξύ ασθενούς και γιατρού.

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013

Ρεφλεξολογία και καρκίνος

Σε έρευνες που έχουν γίνει σε νοσοκομεία και σε Πανεπιστήμια στο εξωτερικό έχει διαπιστωθεί ότι η Ρεφλεξολογία μπορεί να βοηθήσει στη ναυτία, στην αδυναμία, στο άγχος και στον πόνο που έχουν οι ασθενείς τόσο κατά την διάρκεια των χημειοθεραπειών όσο και σε μετεγχειρητικά στάδια ή σε στάδιο παρηγορητικής φροντίδας.

Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013

Tι λέει για σένα η αποκριάτικη στολή που επιλέγεις;

Σερπαντίνες, κομφετί, μάσκες και πολύχρωμες στολές..οι Απόκριες κάνουν κάθε χρόνο την εμφάνισή τους μέσα σε ένα κλίμα ανεμελιάς, διασκέδασης και απόδρασης από τα καθιερωμένα!

Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2013

Οι ορμόνες στην εξωσωματική γονιμοποίηση προκαλούν καρκίνο του μαστού;

Ο καρκίνος μαστού αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες θανάτου στις γυναίκες. Περίπου 1 κάθε 8 γυναίκες θα παρουσιάσει καρκίνο του μαστού. Ποιος είναι ο ρόλος των ορμονών.

Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013

Η ιογενής επιπεφυκίτιδα και οι τρόποι αντιμετώπισής της

Η ιογενής επιπεφυκίτιδα είναι μία άκρως μεταδοτική ασθένεια, η οποία μεταδίδεται κυρίως με την επαφή, για όσο διάστημα υπάρχει συμπτωματολογία από τον ασθενή.

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Eθισμός στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές: πώς να βοηθήσω το παιδί μου

Tο τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο παιδιών που αρχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς περνούν πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή. Τι μπορείτε να κάνετε:

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Η σύγχρονη και αποτελεσματική ορμονική αντισύλληψη

Είναι απαραίτητο για κάθε έφηβο να είναι σωστά και υπεύθυνα ενημερωμένος για πιθανούς κινδύνους και, ασφαλώς, για θέματα αντισύλληψης.

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Τι σημαίνει να είσαι ‘ήρωας’

Άλλοι την ονόμασαν άγγελο, άλλοι έμειναν έκθαμβοι από τον ηρωισμό της. Γιατί; Τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους ήρωες; Είναι οι συνθήκες; Είναι η προσωπικότητα τους; Η στιγμή; Ποια είναι η στόφα των ηρώων τελικά;