Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας: ο σιωπηλός εχθρός που μπορούμε να νικήσουμε!

Εδώ και λίγα χρόνια έχει αποδειχθεί ότι ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (ΗPV), είναι η αιτία για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Μεταδίδεται κυρίως με το σεξ και προσβάλλει συνήθως νεαρά άτομα, άντρες και γυναίκες.

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Χειρουργική της χοληδόχου κύστεως

Η χειρουργική αφαίρεση της χοληδόχου κύστης είναι η κατάλληλη θεραπεία της χολοκυστίτιδας.

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Πρακτικές λύσεις για τον πόνο της περιόδου

Όταν οι πόνοι περνούν με παυσίπονα, συνήθως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Όταν όμως δεν υποχωρούν, ενδέχεται και να μην είναι αθώοι.

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Όταν έχετε πολλά σφραγίσματα…

Τα τρόφιμα που τρώτε είναι πολύ μαλακά σε σχέση με αυτά που έτρωγαν οι αρχαίοι προγονοί μας, οι οποίοι μασούσαν περισσότερο, καθώς τρέφονταν με σκληρό και ξερό κρέας.

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Iγμορίτιδα: Δώστε ανάσες στο παιδί σας

Η ιγμορίτιδα στα παιδιά μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα έως και πολύ δύσκολα, καθώς μπορεί να έχει πολλές αιτίες.

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Αίσθημα καύσου στα πέλματα

Το κάψιμο στην περιοχή των πελμάτων είναι παθολογικό πρόβλημα που εντοπίζεται στο ένα ή στα δύο άκρα, είναι τοπικό ή επεκτείνεται, εμφανίζεται οξέως ή έχει χρόνιο χαρακτήρα.

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Γιατί το παιδί μου χρειάζεται όρια ;

Το παιδί από πολύ νωρίς χρειάζεται τα όρια και τους κανόνες, γιατί το βοηθούν να καταλάβει τι είναι επιτρεπτό και τι όχι, επιπλέον του παρέχουν ένα αίσθημα ασφάλειας και όχι ταπείνωσης.

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Δακρύρροια: Πότε τα δάκρυα είναι 'ένοχα'

Τα δάκρυα είναι ο φυσικός τρόπος του οργανισμού μας να κρατά τα μάτια μας καθαρά και προστατευμένα. Υπάρχει, όμως, περίπτωση αυτός ο μηχανισμός να μη λειτουργεί σωστά και τα δάκρυα να λιμνάζουν στο μάτι μας ή να ρέουν ακατάσχετα.

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

H ομοιοπαθητική φροντίδα υγείας στον καρκίνο

Οι δυνατότητες της Ομοιοπαθητικής προσφέρονται κατεξοχήν για την υποστήριξη του οργανισμού των καρκινοπαθών και για μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση του ασθενή μέσα σε ένα Ιπποκρατικό πλαίσιο.

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Αν και το σύνδρομο εμφανίζεται από την εφηβεία, συνήθως η γυναίκα καθυστερεί να αναζητήσει ιατρική βοήθεια, μέχρι να ανησυχήσει για την αυξημένη τριχοφυΐα, την ακατάστατη ‘περίοδό’ της ή την αδυναμία της να επιτύχει μια εγκυμοσύνη.