Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Λύσσα

Ο άνθρωπος δύναται να προσβληθεί από τη νόσο μετά από δήγμα μολυσμένου ζώου. Τα ζώα τα οποία προσβάλλονται από τον ιό είναι τα θερμόαιμα θηλαστικά όπως οι σκύλοι, οι αλεπούδες, οι λύκοι, οι γάτες, οι νυκτερίδες κ.α

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Eικόνα του σώματος και σεξουαλική λειτουργία της γυναίκας

'Οσο η γυναίκα αδυνατεί να κοιτάξει μέσα της και να αγαπήσει τον εαυτό της με τα όποια ‘ψεγάδια’ παρατηρεί στον καθρέφτη, τόσο περισσότερο χάνει την αυτοπεποίθησή της με αρνητικό αποτέλεσμα στη σεξουαλικότητά της.

Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013

Αθλητική οδοντιατρική και πρόληψη τραυματισμών

Στόχος της Αθλητικής Οδοντιατρικής είναι η θεραπεία και η πρόληψη των τραυματισμών του προσώπου και του στόματος από αθλητικές δραστηριότητες.

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013

Ο πυρετός στις λοιμώξεις

Κατά την επίθεση του λοιμογόνου παράγοντα, ο φυσιολογικός οργανισμός αμύνεται κινητοποιώντας τρία επίπεδα άμυνας.

Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013

Σκολίωση και πραγματικότητα

Η γυμναστική είναι απαραίτητη για ένα παιδί με σκολίωση, για τη βελτίωση της στάσης του σώματος και τη μυϊκή ενδυνάμωση.

Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2013

Ρινολαλία και λυκόστομα

Στις περιπτώσεις με λυκόστομα διαφέρει η ποσότητα και η ποιότητα της ρινολαλίας καθώς και οι λανθασμένα εκφερόμενοι φθόγγοι ανάλογα με τα εξης.

Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013

Η αντιζηλία των παιδιών

Η αντιζηλία που αναπτύσσεται ανάμεσα στα αδέρφια είναι ένα πρόβλημα με το οποίο σχεδόν όλοι οι γονείς έρχονται αντιμέτωποι σε κάποιο στάδιο της εξελικτικής ανάπτυξης των παιδιών τους.

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Ενδομητρίωση: ένας σημαντικός λόγος υπογονιμότητας

Αναλυτική γυναικολογική και υπερηχογραφική εξέταση σε συνδυασμό με ειδικές αιματολογικές εξετάσεις συνήθως θέτουν τη διάγνωση.

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Ο παιδικός φόβος για το σκοτάδι

Οι φόβοι που σχετίζονται με την ώρα της προετοιμασίας του ύπνου είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο για τα παιδιά της προσχολικής αλλά και της σχολικής ηλικίας. Ο τυπικός φόβος που εκφράζεται την ώρα του ύπνου είναι ο φόβος για το σκοτάδι.

Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

'Τροφή' για το δέρμα με μεσοθεραπεία

Η κορυφαία τεχνολογία LPG Endermologie δρα εκεί όπου σταματά η δίαιτα και η γυμναστική, ολοκληρώνοντας το έργο τους. Επιτυγχάνει με 100% φυσικό τρόπο, μέσω μηχανικής διέγερσης των κυττάρων, την εξάλειψη της υφής «φλοιού πορτοκαλιού» της κυτταρίτιδας, τη σύσφιγξη του δέρματος και τη μείωση αποθεμάτων λίπους.