Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Βρογχιολίτιδα: Γιατί χρειάζεται προσοχή

Σχεδόν το 80% των μωρών ως την ηλικία των δύο ετών έχει προσβληθεί από τη βρογχιολίτιδα, μια πάθηση του κατώτερου αναπνευστικού. Δεδομένου ότι η ασθένεια αυτή είναι η συχνότερη αιτία εισαγωγής και νοσηλείας στο νοσοκομείο, τι πρέπει να γνωρίζουμε και πώς μπορούμε να προστατεύσουμε το μωρό μας;

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

H μάχη κατά της νόσου Αlzheimer

Σήμερα, η διάγνωση της Άνοιας τίθεται στο χρονικό σημείο που ο ασθενής εμφανίζει έκπτωση της καθημερινής λειτουργικότητας και αδυναμία να επιτελέσει συνηθισμένες μέχρι τότε δραστηριότητες.

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

Η 'μελαγχολία των γιορτών' ή μια προϋπάρχουσα δυσθυμία ;

Οι περισσότεροι από μας ανυπομονούν για τις γιορτές και προσμονούν με χαρά και ενθουσιασμό τις μέρες αυτές. Υπάρχει όμως και ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που γι αυτούς οι γιορτές ερμηνεύονται μ’ ένα αρνητικό τρόπο και τις ταυτίζουν με μια περίοδο άγχους και συχνά θλίψης.

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Γιορτές: Μέρες ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης ή παράγοντας στρες;

Οι γιορτές, εκτός από χαρά μπορούν να μας δημιουργήσουν και στρες. Προετοιμαστείτε προκαταβολικά για καλύτερη οργάνωση των υποχρεώσεών σας.

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Αναγέννηση του δέρματος με Fraxel Laser

Το Fraxel αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη θεραπεία στη φαρέτρα του έμπειρου δερματολόγου – πλαστικού χειρουργού, στην αντιμετώπιση δερματικών βλαβών που δημιούργησε ο χρόνος και οι συνθήκες ζωής.

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Διαλέγοντας το κατάλληλο παιχνίδι

Όταν σας ρωτούν ‘Tι να του αγοράσω σε παιχνίδι που θα του αρέσει;’, ζητήστε από τον παππού και τη γιαγιά, ή νονά, κοντινούς φίλους, να σας αγοράσουν ένα από τα παρακάτω παιχνίδια για να φτιάξουν σιγά σιγά τα παιδιά τη συλλογή τους.

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Χαρούμενες γιορτές χωρίς ατυχήματα

Χριστούγεννα! Μέρες γεμάτες λάμψη! Τι πρέπει να προσέξουμε για να αποφύγουμε τα ατυχήματα;

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Λεύκανση δοντιών για αστραφτερό χαμόγελο

Όταν ο άνθρωπος χαμογελά γίνεται αυτόματα πιο φιλικός στον συνομιλητή του, κερδίζει στην επικοινωνία, αποκτά περισσότερη αυτοπεποίθηση και γίνεται πιο ελκυστικός στο άλλο φύλο. 'Οτι πρέπει να ξέρετε για τη λεύκανση.

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Τα μάτια τον χειμώνα

Οι απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας και η ακτινοβολία του ήλιου μπορούν να προκαλέσουν αρκετά προβλήματα, τόσο στο δέρμα όσο και στα μάτια.

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Τα ‘μυστικά’ των δώρων

Τι ‘κρύβει’ ένα δώρο; Ποια είναι η σημασία του και πώς μπορείτε να το κάνετε ξεχωριστό; Οι γιορτές είναι μια ευκαιρία για όλους μας να συνειδητοποιήσουμε την πραγματική αξία ενός δώρου.