Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Συμμόρφωση στη θεραπεία της αποσιδήρωσης

Η μακροχρόνια συμμόρφωση στη θεραπεία αποσιδήρωσης επιδρά σημαντικά στην πρόγνωση, στην αύξηση της επιβίωσης και την καλή ποιότητα ζωής.

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Παιδική κακοποίηση: αναγνώριση συμπτωμάτων από εκπαιδευτικούς

Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά-θύματα βίας στο οικογενειακό τους περιβάλλον εμφανίζουν πλήθος από ψυχοσωματικές και άλλου τύπου διαταραχές, από νυχτερινή ενούρηση έως απόπειρες αυτοκτονίας.

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2012

Διαταραχή Επεισοδιακής Υπερφαγίας

Οι άνθρωποι που πάσχουν από επεισοδιακή υπερφαγία τρώνε κρυφά γιατί ντρέπονται για αυτή τη συμπεριφορά και ορκίζονται στον εαυτό τους ότι δεν θα ξαναγίνει.

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012

Η αποκάλυψη της διάγνωσης στην Άνοια

H αποκάλυψη της διάγνωσης της νόσου Αλτσχάιμερ, θα πρέπει να γίνεται με διακριτικότητα και να συνοδεύεται με παροχή πληροφοριών για τις συνέπειες και την εξέλιξη της νόσου.

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012

Ψείρες

Οι ψείρες του κεφαλιού και του σώματος είναι δυνατόν να διαβιβάσουν νοσήματα όπως Εξανθηματικός Τύφος, Υπόστροφος Πυρετός, κ.α. Θα πρέπει να τηρούνται οι βασικοί κανόνες Ατομικής και Δημόσιας Υγιεινής.

Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012

Όταν η γονιμότητα απειλείται από τον καρκίνο και άλλες ασθένειες

Τα τελευταία χρόνια δύο νέες τεχνικές στο πεδίο τη Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, δίνουν νέες ελπίδες για τη διατήρηση της γονιμότητας σε ασθενείς αναπαραγωγικής ηλικίας που δεν έχουν προλάβει να τεκνοποιήσουν.

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012

Λευκοπενία

Η παθολογική κατάσταση στην οποία τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος είναι ελαττωμένα καλείται λευκοπενία. Συμπτώματα ορισμένες φορές δεν υπάρχουν και τα χαμηλά λευκά αιμοσφαίρια εντοπίζονται σε εργαστηριακό έλεγχο ρουτίνας.

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012

Κάκωση νωτιαίου μυελού: Τι αλλάζει στη σεξουαλική λειτουργία;

Δεν είναι πολλές οι αλλαγές στη φυσιολογία του σώματος μιας γυναίκας μετά από ΚΝΜ που μπορούν να την εμποδίσουν να είναι σεξουαλικώς δραστήρια.

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Χειρουργική ‘χωρίς ουλές’: Νεότερες εξελίξεις και επιλογές

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η εξειδίκευση των χειρουργών έχουν οδηγήσει τα τελευταία χρόνια στην ανάπτυξη νέων τεχνικών μικροεπεμβατικής χειρουργικής.

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Αιμορραγία στην έμμηνο ρύση

Διαχωρίζουμε τις αιμορραγίες της περιόδου σε αυτές όπου βρίσκουμε το αίτιο και στις ιδιοπαθείς. Αν τα αντισυλληπτικά δεν βοηθούν τότε κάνουμε τα ακόλουθα: