Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Aιμορροΐδες: Θεραπεία ανώδυνη και γρήγορη με σύστημα υπερήχων

Η αιμορροϊδοπάθεια θεωρείται «απλή» ασθένεια (με την έννοια ότι δεν απειλεί τη ζωή μας), όμως συχνά γίνεται αιτία ώστε απλές, καθημερινές δραστηριότητες να μετατρέπονται σε βασανιστήριο. Τώρα, μια νέα χειρουργική τεχνική προσφέρει ακόμα καλύτερα και ασφαλέστερα αποτελέσματα. Ποια είναι αυτή και πώς επωφελείται ο ασθενής;

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

H ψυχολογική αντιμετώπιση του πόνου

Ο κύριος στόχος της επιστήμης της ψυχολογίας στη θεραπεία του πόνου είναι να συμβάλει μαζί με τις ιατρικές παρεμβάσεις στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς.

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Κολπίτιδες στα παιδιά

Υπολογίζεται ότι μέχρι την ηλικία των 10 ετών, το 90% των κοριτσιών θα εμφανίσει, έστω για μια φορά, πρόβλημα με αιδοιοκολπίτιδα.

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Καρδιακή Ανεπάρκεια: Πρόληψη και διαχείριση

Αποτελεί το τελικό καταληκτικό σημείο όλων των καρδιακών παθήσεων (κυρίως της αρτηριακής υπέρτασης και της στεφανιαίας νόσου) και συνδέεται με έκπτωση της καρδιακής λειτουργίας και πολύ υψηλά ποσοστά θνησιμότητας, ειδικά όταν δε γίνεται έγκαιρα η διάγνωσή της.

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

Candida

H Candida αποτελεί γένος μύκητα. Παράγοντες κινδύνου για σοβαρές περιπτώσεις καντιντίασης και αιματογενή διασπορά είναι:

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Mυστικά για έναν επιτυχημένο γάμο

Πώς μπορούμε να κρατήσουμε μετά από χρόνια ζωντανή μια σχέση; 'Μυστικές' συνταγές για να νικήσει γάμος σας την καθημερινότητα.

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Παιδικοί φόβοι: Πώς τους αντιμετωπίζουμε;

Οι παιδικοί φόβοι έχουν ποικίλες εκφάνσεις και το εύρος τους διαφοροποιείται ανάλογα με το παιδί, καθώς και από την αναπτυξιακή φάση στην οποία βρίσκεται.

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

‘Ταμπέλες’: τι έχω γιατρέ μου;

Αξιοποίηση της διάγνωσης και ανάληψη ευθύνης στη θεραπεία.

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Η ψυχολογική αντιμετώπιση του διαβήτη

Ο συνδυασμός της ιατρικής, ψυχολογικής και διατροφικής υποστήριξης έχουν σαν βασικό στόχο την αντιµετώπιση του διαβήτη σφαιρικά, 'νου και σώµα' µαζί, σαν δύο παράγοντες που αλληλεπιδρούν.

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ)

Η ΧΑΠ αποτελεί μία σύγχρονη πανδημία που οφείλεται στο κάπνισμα. Η διακοπή του καπνίσματος είναι ο μόνος χειρισμός που μπορεί να καθυστερήσει την εξέλιξή της. Όλες οι ερευνητικές προσπάθειες επικεντρώνονται στην πρώιμη διάγνωση της νόσου.